The Boys 3. Sezon 4. Bölüm Eleştiri

Bu sefer o kadar çok eleştirmedim. Gerçekten!

Merhabalar! The Boys dövme bölümünün bu bölümü biraz hayal kırıklığı olabilir sizin adınıza. Çünkü 4. bölüm hikayenin kopma noktasının yaşandığı bir bölüm olduğu için daha bir özenilmiş. Bu nedendir ki kürekle vuracağım çok fazla sahne yok. Hadi yine iyisin Yurtsever Efendi. Fazla Uzatmadan sahne sahne incelememize geçelim.

MM

Bölümümüz Eski bir televizyondan Soldier Boy'un şarkı söylemesini izleyen MM ile açılıyor. Biz ne alaka diye düşünürken MM'e flashbackler yağar ve ailesinin öldürüldüğü o günde de bu programı izlemiş olduklarını görürüz. Bu sahnede eleştirilecek çok bir nokta yok zaten aşırı kısa bir sahne, ama önceki bölümlerde dediğim gibi daha öncesinde de görseydik iyi olurdu bu tip sahneleri, hepsini 3. sezona tıkıştırınca neler olacağını tahmin edebiliyor insan.

Hughie

Hughie, Butcher'ın temp v aldığını öğrenir ve kendisi de ister. Lakin Butcher reddeder ve eğer başkasına söylersen seni komaya sokarım diye de tehdit eder. Ancak bölümün sonlarına doğru olan "laboratuvar baskını" sırasında Butcher'dan çaldığı Temp V'yi vücuduna enjekte edecek ve güç manyağı olacaktır sevgili pısırık Hughie'miz. Çok işlenmiş bir tema olsa da buradaki Hughie'ye yedirilişini beğendim. İlerleyen bölümlerde klişenin dibine vuracak ancak bu bölümdeki doz tam tadında. Yalnız değinmek istediğim bir nokta var. Sürekli zorbalığa uğrardım şimdi yine uğruyorum ve starlight beni yine kurtarıyor şeklinde Butcher'a ağladığı sahne irite ediyor beni.

Homelander

Geldik incelemenin belki de en uzun süreceği karaktere; Homelander! Neyse ki eleştirilecek bir tarafı yok bu bölümde. Bulunduğu sahnelerin hepsinde tehditkar olmayı başarıyor sevgili süperimiz. Televizyondaki röportajından supersonic manzaralı çatıya kadar bulunduğu her sahnede izleyiciyi ekrana kilitliyor.

Hatırlarsınız ki önceki bölümün sonunda Homelander ve Starlight "aşık" olduklarını duyurmuşlardı. Bu bölümde de Hughie, daha bölüm yayınlanmadan önce starlight'tan bu olayı öğreniyor ve ne yapacağız diye düşünürlerken pat diye geliveriyor Homelander. "Korkma canım, sadece kameralar için bunu yapıyoruz, gerçi Maeve ile de böyle başlamıştık emme işler zamanla büyüdü. Meh meh meh..." diye devam ederken ortam geriliyor ve Starlight gücünü kullanacakken şaka yaptığını söyleyerek kendince ortamı yumuşatıyor. Bu sahne hoş bir sahneydi ve gerginliği gayet güzel veriyordu. Aynı şekilde Stan Edgar'ı tahtından indirmesi ve sonrasında onunla olan konuşması sahnesini de oldukça beğendim. Vicky karakterini manipüle etmesi ve zorla kendi tarafına çekmesi de hoş bir senaryo öğesi. Hazır Vicky demişken;

Victoria Neumann

Sevgili Kafa patlatan, anti kahraman örgütünün başı ve Hughie'nin patronu olan Vicky, bu bölümde bolca sahnede yer alıyor. Stan Edgar'ın evine ziyareti ve Homelander'a ceza kesme istemesiyle başlıyor olsak da, bölümün sonunda Stan Edgar'ın işlemiş olduğu suçlar yüzünden ceza alacağını basın önünde duyurması, herkesin ağzı açık kalmıştır eminim. Hatta Homelander'ın tehdit/anlaşması sayesinde kendi kızına öldürülmesin, güçlü olsun diye V enjekte etme sahnesi çok güzel bir son nokta koyuyor burada. Ağlaya ağlaya hazırladığı V bileşenini enjekte ettiken sonra kızını bağrına basıp sessizce ağlaması yürek burkan bir sahne kesinlikle.


Deep ve A-Train


A-Train'in formdan düşmesinden sonra pabuçu iyice dama atılmıştır. Maalesef ki tam da bu zamanda seven'dan yardım isteme gafletinde bulunur. Blue Hawk adlı ırkçı kahramanın yaptıklarını anlatsa da Deep'in sevgilisinin wp mesajlarını okuyarak cevabı yapıştıran Deep övgüleri toplar. Toplantı çıkışında karşı karşıya gelen ikili ilk baş tartışır, sonra tehditleşir, daha sonrasında ise liseli gibi kavga etmeye başlarlar. İkisi de yere düşmüş, yaralarını tutarken Homelander geri gelir ve Deepin kalkmasına yardımcı olur. Sonrasında der ki A-Train'e "Yerde Kal Train, o işe yaramayan bacaklarını biraz dinlendirmiş olursun." Bunları kenardan izleyen Supersonic A-Traini kaldırır ve sakinleştirmeye çalışır. Train varoluşsal krizler geçirirken Supersonic hayatına mâl olacak hatayı yapar. A-Train'i direniş örgütlerine davet etmek.


Bazı arkadaşlar Sonic salak mı niye kötü kahramanı davet ediyor şeklinde düşünmüşler internet üzerinde. Arkadaşlar Sonic bunu bilmiyor ki. Starlight gel direnek diyor ve o da ok diyor. Detaylı bir açıklama yok, kimler iyi kimler kötü bilgisi elinde yok. Deep'in puşt olduğunu biliyordur herhalde ama A-Train'in sadece basınsal yani Vought'un pompaladığı tarafını biliyor.


Kimiko ve Frenchie

Ekibimiz Rusyaya gittikten sonrasında küçük nina için yapmaları gereken bir "iyilik" borçları var. Zengin ve kötü adamı öldürmek. Neden? Bilmem, Nina istediği için? Evet evet, Nina istediği için. Bu görev içinse biçilmiş kaftan kimiko! Çünkü adam S**s partisi veren bir manyak. Kimiko ben senin silahın değilim dese de Buthcer hayır öylesin, ben görevleri veririm ve sizde yaparsınız şeklinde postasını koyuyor ekibe. MM ile sonrasında acıklı bir konuşmaları var neden böyle davrandığıyla alakalı ve güzel bir sahne o yüzden oraya girmek istemiyorum. Kimiko adamın evini basar. İlk baş adamı sonrasında korumalarını öldürür, adamın çağırdığı fahişelerden biri kimiko'dan korktuğu için kafasına sıkar ve kimiko birkaç saniyeliğine ölür. Çocukların Rusya'daki mekanına geldikten sonra da aşko buradan gidek, benim marsilyadaki kabileme dönek, Butcher yeto, Nina yeto, hepsi aynı, bir sen varsın bir de ben dese de Frenchie'yi ikna etmeyi başaramaz. Başarır ama lab baskını görevinden sonra ayrılalım dedirtebilir anca. Ne gariptir ki Kimiko bu görevden tek parça çıkamayacaktır.


Evet The Boys 3. Sezon 4. Bölüm eleştirisinden bu kadar. Bu makale cidden beni tüketti. Gerçi bu bölümün dolu dolu bir bölüm olmasından kaynaklı ama sırf aldığım notlar bile 900 kelimeyi geçmekte. Damıtıp temiz bir metin çıkartması işkenceydi yani anlayacağınız. Her neyse, Bir sonraki bölümde görüşmek üzere! Sağlıcakla kalın efendim.