The Brand New Testament

Orijinal adı: Te Tout Nouveau Testament

Yönetmenliğini Jaco Van Dormael'in yaptığı, 2015 Belçika çıkışlı, fantastik bir kara komedi filmidir. Süresi 1 saat 53 dakikadır.

İnsan görünümünde olan Tanrı, Brüksel'de bir aile babası olarak tanıtılır. Karısına söz hakkı -hatta düşünme hakkı vermeyen, kızını döven, çalışma odasındaki bilgisayarından dünyayı yöneten, kanunlar yazan, denemeler yapan ve kendisine eğlence arayan aksi bir adamdır. Odasına girdiğini öğrenince sinirlenip dövdüğü kızı, intikam yemini edip, ölmüş abisinin (namıdiğer Hz.İsa) heykelinden bir miktar akıl alıp evden kaçar. Bu kaçışın hemen öncesinde, babası uyurken anahtarlarını alıp odasına girer ve herkesin ölüm tarihlerini telefonlarına gönderir. Sonra da çamaşır makinesinden Brüksel sokaklarına çıkar.


Abisinin kendisine on iki havari bulup, kitap yazdırıp başarısız olduğu bu deneyimin üzerine çıkıp başarmak ister. Amacı bu sayıyı tanrıçanın (annesinin) sevdiği 18'e yükseltmektir. Kızın özel gücü de, insanların kalbindeki müziği duymak. Bazen suyun üzerinde yürüyüp, ekmek de çoğaltabiliyor.


Yanında yepyeni ahit'i yazdırdığı bir eleman ile, babasından çaldığı havari olacak insanları ziyarete başlar.


Bazı sahneleri güzeldi. Mesela, düşüncelere dalmış bir adama, yanındaki kişi seslendiğinde, sanki sisten bir topun dışından konuşuyor gibi boğuk bir havada verilmesi, 'ceviz gibi sesi vardı' dediğinde bir sürü ceviz kıran kişinin görüntüsünün ya da 'merdivenden düşen inci gibi gülmesi vardı' dediğinde bunun görüntüsünü vermesi gibi hoş incelikler vardı.


Tabii, artık günümüzün klasiği haline gelmiş; LGBT ve hamile erkek olmasının yanı sıra, bir de goril ile ilişkiye girip insan evladı olan kadın da görüyoruz.