THE GOOD PLACE - İZLEMELİ MİYİM? #33

Ahiretteki yaşamla ilgili bir dizi izlemek ister miydiniz? Pekii, bu dizi sayesinde bir yandan gülerken diğer yandan düşünmeye ne dersiniz?

Ölüm sonrası yaşam hakkında neler biliyoruz? Pekii, ahiret hakkında biraz daha fantastik bir dizi izlemek ister miydiniz? Eğer cevabınız evet ise tam size göre bir dizi önerim var. Bugün yazımda size The Good Place dizisini anlatacağım. :)

The Good Place, 19 Eylül 2016 yılında ekranlara merhaba dedi. Ben her ne kadar bu diziyi 3 hafta önce farketmiş olsam da 4 sezonluk bir dizi ve bana soracak olursanız bu konu hakkında kurgulanmış iyi bir dizi. Yazı, bu kısımdan itibaren ağır spoiler içerecektir bilginize :)

Dizi Eleanor Shellstrop karakterinin öldükten sonra "Good Place" yani "İyi Yer" ile tanışmasıyla başlıyor. İyi Yer'deki yeni hayatına başlamadan önce ruh eşi olan Chidi ile tanışıyor ve kendisi için yapılan eve girdikten sonra bir şeylerin ters gittiğini fark ediyor çünkü evin onun sevdiği şeylere göre dizayn edildiği söylense de, ev yaşadığı süre boyunca nefret ettiği şey olan palyaçolardan bir alan içeriyor, yani aslında onun isteyebileceği bir mekanın tam tersi olarak tasarlanmış. Chidi'yle tanıştıktan sonra ondan yardım ister ve aslında buraya ait olmadığını itiraf eder, olaylar da bundan sonra başlar. :)

Eleanor kendini oraya ait değilmiş gibi hisseder ve Jason karakterine de sarhoş olduğu bir gece Ben buraya ait değilim der. Bu sayede, aslında Jason'ın da bulundukları yere ait olmadığını öğrenir.

İyi Yer olarak tanımlanan mahallede Tahani, Jason'un ruh eşi olarak bilinse de aslında hiçbir zaman onun ruh eşi olamamıştır çünkü o da kendisinin bir karışıklık üzerine bu mahallede olduğunu düşünmektedir.

Jason ve Eleanor bu mahallede farkedilip Kötü Yer'de işkence görmekten korkarken aslında iyi bir mahallede olmadıklarını fark ederler çünkü bu mahallenin mimarı olan Micheal aslında onlara burada işkence yapıyordur. Herkes dünyada mutsuz oldukları şeylerle bu mahallede sınanır ve Eleanor bunu farketse dahi çoktan Micheal'la arkadaş olmuşlardır ve Micheal onları Kötü Yer'e göndermemek için Yargıç Shawn ile savaşmaya başlar.

Dizi her ne kadar fantastik ve komedi türünde olsa da verdiği çok net mesajlar var. Mesela etik profesörü olan Chidi'nin aslında kendisinin de kötü biri olduğunu bilmeden Eleanor'a verdiği iyilik derslerinde hem yeni konular öğrenebilirsiniz hem de araştırmalar yaparak farklı bir bakış açısına sahip olabilirsiniz.

Dizide her karakterin farklı yönleri var. Örneğin, Tahani her ne kadar öz güvenli olduğunu düşünse de başkalarının düşüncelerine çok fazla önem verdiği için ister istemez iyilik yapmaya çalışıyor ama ne yazık ki yapmaya çalıştığı iyiliği sadece diğer insanlardan onay almak için yapıyor ve bu yüzden ahiretteki yaşamında İyi Yer'i hak edemiyor.

Jason hırsız ve zaten bundan dolayı İyi Yer'de olamaz.

Öte yandan Chidi, kendisinin çok iyi biri olduğunu düşünse de sadece etik profesörü olmak yeterli gelmiyordur çünkü karar verememesi nedeni ile diğer insanlara zarar vermeye başlamıştır.

Son olarak, aslında hikayenin ana karakteri olan Eleanor, kimseyi sevmeyen, sadece kendini düşünen bir karakterdir ve insanlara verdiği sözleri çok da tutmayan biridir.

Tüm bunlara rağmen sonunda aslında içlerinde bir yerlerde iyilik olduğunu fark ederler, bundan dolayı İyi Yer'e gidebilmek için şansa sahip olduklarını görürler. Dizinin Netflix'te 3 sezonu yayınlanmış ama internette 4. sezonunu da bulabilirsiniz. Eğer diziyi izlerseniz yorumlarınızı benimle paylaşabilirsiniz, şimdiden iyi seyirler :)