The Last of Us Dizisi Hakkında

HBO'nun oyunundan uyarlanan The Last of Us dizisi, şu sıralar en sevilenlerden!

HBO’nun Playstation oyunu olan The Last of Us, diziye uyarlanıp ve haftalık bölümler halinde BluTV’de yayınlanmaya başlayalı kısa süre oldu.

Dizi, oyunu oynayanlar ve eleştirmenler tarafından çok beğenildi. Beklentilerin de üstünde oldu. Çünkü oyundan konuları bilenlerin bile ters köşe olduğu sahneler var. Dizi tamamıyla oyunun aynısı değil, bir ‘uyarlama’ dizisi olarak yapılmış. Üstelik normal olarak gerçek insanların duyguyu geçirmesi de oyundan çok daha iyi.


Dizinin konusu ise şöyle, bir salgın sonrası enfekte olan insanlar görmeyen ama duyabilen, mantara benzeyen özelliklere sahip ve ısırdığı insanı da kendine dönüştüren bir varlık oluyor. Elbette milyonlarca insan enfekte olunca dünyanın da düzeni bozuluyor ve insanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Dizideki karakterleri yansıtmak için oyuncular üstlerine düşeni yapmışlar. Başrol olan Joel ve bir amaç için beraber tehlikeler içinde yüzen Ellie sahneleri tamamen yaşatıyorlar. Ellie, belli bir sebepten Joel için önemliyken, Ellie karakterinin sert ve itici gelebilecek tavırları ile ilk zamanlar aralarındaki itişmeler hem eğlenceli hem de birbirlerine yavaş yavaş güvenme konusunda gerekli. Son yayınlanan bölümlere gidildikçe ise bu itişmeler azalıyor ve bu ikilinin istemsizce çocuk-ebeveyn ilişkilerine dönmeye başlamaları seyirciyi etkiliyor.

Dizide tamamen oyundan aktarılan sahneler, oyuncuları çok mutlu ederken yukarıda bahsettiğim gibi değiştirilen sahneler ile de heyecan yaratıyor. Yan karakterlerin birer bölümde tatlı ve kısa hikayelerinin anlatılması ve sonlarının iyi veya kötü bitişini görmek de ana konudan uzaklaştırmasa da kısa bir süre farklı bir dizi izliyor havası veriyor.

Dizinin müzikleri, efektleri, duyguyu geçirmesi, mükemmel oyunculukları ve uyarlama yaparken ana temadan uzaklaşmaması neredeyse her yorumcu tarafından çok sevilmiş durumda. Üstelik hikaye kaba bir tabirle o kadar güzel ‘akıyor’ ki bölümün ne ara bittiğini sorguluyorsunuz.



Görseller:

-https://tr.ign.com/the-last-of-us-the-series/113830/review/the-last-of-us-1-sezon-incelemesi

-https://www.chip.com.tr