THE LIE (YALAN) -İZLEMELİ MİYİM? #37

Her şeyin bir yalanla başladığı ve bu yalanlar zincirinin işi giderek daha da karmaşık bir hale soktuğu bir film: YALAN


Herkese yeniden merhaba. Çok fazla dizi, film önerisi yapan bir insan değilim ama beğendiğim bir şey olunca da evladımı savunur gibi savunup sayfalarca yazılar yazıp her bulduğum insanı da darlarım. Bugün de dün akşam izlediğim The Lie (Yalan) filmi üzerine bir şeyler söylemek istedim.


Bildiğiniz gibi kısa zaman önce Amazon Prime Video Türkiye yayınına başladı ve oldukça ucuz, ben de denemek için satın aldım. Çok fazla vakit bulup da izleyemesem de dün akşam bu film dikkatimi çekti. Amazon'da, açıklaması ana karakter olan Kayla'nın arkadaşını öldürmesi diye belirtilen gerilim türün de bir film. Özellikle gerilim ve sır saklama konusu yer edinildiği için merak edip izlemeye başladım, şimdi gelin sizlere film hakkındaki düşüncelerimi aktarayım.

Kayla astım hastası, çevresi tarafından kabul görülmediğini düşünen bir kız ki bence bu çok genel bir şey. Hastalığı ön planda olan bir genç kız kendisinin çevresi tarafından kabul görülmediğini düşünür ve olaylar gelişir gider. Bence bu nokta çok öngörülebilirdi.

Britney, Kayla'nın en yakın arkadaşı ancak bilirsiniz kız arkadaşlar birbirlerine bazen çok yakın ve bir o kadar da düşmandır. Filmde de aynen bu şekilde işlenmişti ve Kayla, Britney'i çok kıskanıyor hatta zaman zaman kavga ettikleri oluyor ama biz bu kavga sahnelerini hiç görmüyoruz.

Kayla'nın annesi ve babası ayrı ama tabi ki onlar da kaos ortamında yakınlaşıyorlar ve tam mutlu aile tablosu çizeceklerken film bitiyor. Bence filmin can alıcı sahneleri sonlara doğruydu çünkü ortalarında gelişen olaylar çok tahmin edilebilirdi.

Britney'in babası ise, şiddete yatkın ve Britney'i dövdüğünü biliyoruz ama bunlar da filmde yer almadığı için Britney'in ergen psikilojisinden uydurduğu şeyler mi yoksa gerçekten şiddet gördü mü bilmiyoruz, en azından ben anlamadım, çözemedim :)

Film Kayla'nın babasına gidip oradan bale dersine gitmesinin planlanmasıyla başlıyor ve annesiyle birlikte yola çıkıyorlar, babasına ulaştıktan sonra her şey normal ilerleyecek gibi görünüyor. Yolda Kayla birden Britney'i görüyor ve hareket eden arabada kapıyı açıp onu çağırıyor. Britney arabaya biner binmez babası yaşındaki adama asılıyor, Kayla'yı çileden çıkaran nokta da burası oluyor. Daha sonra Britney bir anda tuvaletinin geldiğini söyleyerek inmek istiyor, yolun ortasında durup Kayla'yla birlikte aşağıya koşuyorlar. Zaman geçtikten sonra Kayla'nın babası Jay onları aramaya çıkıyor ve Kayla çığlık atıyor, onun sesine koştuktan sonra Kayla'yı bir köprünün üzerinde otururken görüyor. Kayla Britney'i aşağıya attığını söylüyor. Sonra bir anda Jay kızı aramaya başlıyor ama tabi ki bulamıyor çünkü akıntı var, en azından film bizim öyle olduğuna inanmamızı istiyor. Filmin devamındaysa aile Kayla'yı korumak için sıra sıra yalanlar söylüyor ve gün geçtikçe çukurun dibini görmeye başlıyorlar. Filmle ilgili daha fazla spoiler vermemek için burada keseceğim çünkü işler aslında beklediğimiz gibi gitmiyor.

Genel olarak baktığımız zaman filmin konusu iyiydi ama film içerisindeki zaman kavramları beni biraz yordu çünkü çok kesikti ve bir anda takibi zorlaştı diyebilirim, ama bu tamamen benimle ilgili bir durum olabilir. :)

Karakterlerin davranışları şaşırtıcıydı hepsi sanki birer bipolar da anlık duygu değişimleri oluyor gibiydi, beni en çok şaşırtan kısım kesinlikle Britney'in babasının bir anda sapık gibi Kayla'yı takip etmeye başlaması ve filmde öyle bir izlenim bırakılmasıydı. Aile sadece Kayla ile görüşmek istiyordu ve olanlardan haberinin olmaması için sürekli yalanlar söylüyordu. Adam ise oldukça ısrarcı davranıyordu ama bir sahnede Kayla'nın peşine düşüp sanki ona zarar vermek isteyen bir karaktermiş gibi davranmaya başlaması, eve kadar takip etmesi, camlara vurması, evin içini izlemesi "Acaba bu adam sapık mı, konu mu değişiyor?" sorularını akıllara getiriyor :)

Filmin ortalarında sonunu tahmin edebilirmişiz gibi geliyor ama film tamamen ters köşe yaparak izleyiciyi fazlasıyla şaşırtıyor. Filme dair bazı olumsuz özellikleri sıralamış olsam da filmi izlemenizi tavsiye ederim :)

İzlerseniz veya izlediyseniz yorumlarınızı bekliyorum :)