The Purge

Zengin bir aile, her türlü suçun yasal olduğu Arınma sırasında cani bir çetenin hedefini barındırdığı için rehin alınır.

ABD devlet yönetimini ele alarak ortaya konumş bir film. Arınma Gecesi.

Yakın bir gelecekte Amerikan hükümeti artan şiddetle başa çıkamadığı için yeni bir kanun çıkarır. Bu kanuna göre yılın sadece bir gecesi, akşam 7’den sabah 7’ye kadar cinayet dâhil her suçu işlemek serbesttir!

O gece boyunca işlenen suçların hesabı kimseden sorulmayacağı gibi gece boyunca ne polis ne de hastaneler saldırıya uğrayan insanların yardımına koşmayacaktır. İnsanların kendilerini tamamen serbest bıraktıkları bu geceden sonra içlerindeki kötülükten kurtuldukları ve yılın geri kalanında huzur içinde yaşadıklarına inanılan bu geceye de “arınma gecesi” adı verilir.

Tahmin edilmesi zor olmayacağı gibi Ekonomik durumu iyi olanlar üst düzey güvenlik koruması altında veya cephanelik ile geceyi geçirirken, düşük olanlar hayat mücadelesi vermektedir. Aynı zamanda ekonomik durumu iyi olanlar en büyük sorunu yatanlar olmaktadır.

Film 2 çocuklu, güvenlik sistemleri satan zengin bir ailenin Arınma gecesinde yaşadıklarını anlatmaktadır.

Ailenin küçük oğlu Arınma gecesi başladığı sırada dışarıda yardım isteyen bir adamı güvenlik sistemini açarak eve almasıyla olaylar başlamaya başlar. Adamın peşinde Arınam gecesine katılmış bir çete bulunmaktadır ve bu çete, aile adamı onlara vermeyince aileye saldırmaya başlamıştır.

Böylece Bildiğimiz ölüm kalım savaşı başlar.

Bu film ile insanoğlunun 1 gecede nasıl dehşet yaratıp kötülüğü dışarı serebileceğini görüyoruz. Özellikle ekonomik durumun ölüm kalım savaşlarında sizi bir koyun diğerlerini ise kasap yaptığı iyi bir şekilde işlenmiş.

Birçok belli başlı hatalar olsa bile gerilimin üst düzey yaşandığı, aksiyon dolu bir film olması ile beni cezbetti.

Birçok devam filmi olan bu seriyi izlemenizi mutlaka tavsiye ediyorum :)

Fragmanı buradan izleyebilirsiniz;
https://www.imdb.com/title/tt2184339/