Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı

Hayat, cesaret demek. Yaşamaya bak.


James Thurber tarafından yazılmış 1939 basım tarihli bir öyküdür. Ayrıca amerikan yapımı 2013 çıkışlı macera, drama, romantik, komedi türünde bir uyarlama filmidir.

Yönetmen ve başrol: Ben Stiller

"Pısırık küçük adam" olan ''Life" dergisi fotoğraf bölümünde çalışan karakterimiz Walter, hoşlandığı kadın için flört sitesine kaydoluyor. Ancak hesabı ile ilgili bir sıkıntı var. Bununla ilgili yetkili kişi ile görüşürken filme garip bir giriş yapılıyor. Bu küçük dostumuz gerçek dünya içinde olan bir hayal dünyasına da sahip ayrıca. An'lardan kopup gidiyor. çok güzel olanlarından dahi.

Derginin internet yayınına geçmeye karar vermesinin ardından son basılı dergi çalışmaları başlar. Tabi ki çoğu kişi işten çıkarılacaktır.

Bu arada Walter, kadın ile hoş bir arkadaşlık edinir. Derginin kapak fotoğrafı işi de ona kalmıştır ve iş için yolculuğa çıkar. Ama ne yolculuk.

İtiraf etmeliyim ki birçok kez yarım bırakmayı düşündüm ancak Ben'i müzede bir geceden ötürü tanıyıp severim ve bu yüzden devam ettim. Bir saat sonrasında daha güzel bir hal alıyor. Öncesinde sakin ama yer yer de güldürüyor.

Stretch armstrong, bar, dağ, volkan ve unuttuğum birkaç sahne daha vardı çok beğendiğim.

Bar sahnesindeki bu bardağı da çok beğendim.


Nihayetinde başrolümüz amacına güç olsa da ulaşır ve o dergi kapağında hiç beklemediği bir şey ile karşılaşır. Çok hoş bir son.

Bu yolculuktan sonra walter "cesur küçük adam"olur.

Filmin amacı, izleyiciye yolun sonunun değil de aslında gidilen yol olduğunu göstermek.

Hayat da böyle değil mi?

Biz her ne kadar sonuç odaklı olsak da, aslında bizi biz yapan gittiğimiz o yollardır ama bununla kimse ilgilenmez. Hatta bazen biz bile.

Keyifli seyirler.