The Taming of the Shrewd | Aşırı Kötü Filmler İzliyorum

Aşırı kötü filmleri yorumladığım seri

Gönül isterdi ki size burada William Shakespeare'in Hırçın Kızı anlatayım, burada szilere metiyeler düzeyim ama bu yazıda aynı adı taşıyan Polonya yapımı bir filmi konuşacağız. Poskromienie zlosnicy yani Türkçesi Hırçın Kız olan bu filmi çok sevgili Netflix algoritması sayesinde buldum.

Size şöyle söyleyeyim bu filmi bir oyuncuları bir de ben izlemişimdir bu dünyada. 28 kişinin rol aldığı ama sadece 27 kişinin izlediği Laz Kit filmi gibi bir film bence bu.

Benim Lehçe izlediğim ilk filmdi kendisi o yüzden diyalogları dinlerken biraz yabancılık çektim ama bir noktada kulağım alışmaya başladı. Polonya'nın güzel manzarasıyla da biraz kendimi ehledim ama nereye kadar. Kadın oyuncumuz 365 Gün filminde Olga'yı oynayan abla, kadına sırf popülerleşti diye film çekmişler bence. Bu kadın ,Kaska, bilimsel bir arıcılık projesinin buluşçusu, erkek arkadaşıyla birlikte Amerika'da projeyi yürütüyor. Ama sevgilisinin onu aldattığını görüp tası tarağı toplayıp ülkesine Polonya'ya geri dönüyor. Erkek karakterimiz Patrykse asla ne iş yaptığı anlamadım bir karakter. Ama bu adamı Kaska'nın abileri kadınla sevgili olması için tutuyor. Bunlar Polonya'nın dağlarında bir evde didişip duruyorlar sürekli, sanki bana Türk yaz dizisi. Neyse işin sonunda bunlar sevgili oluyor ama Patry'in olayları patlıyor, Kaska iki mırın kırın yapsa da adamla barışıyor ve film bitiyor. Son beş dakikada da filme Adam Małysz giriyor. Adam sırf Polonyalı kayakla atlamacı, gümüş madalyası var diye filme son dakika dahil ediyorlar. Bu olay bizdeki şey gibi Sergen Yalçın veya İlhan Mansız'ın dizilerde oynaması gibi. Sonuç olarak film hayatıma hiçbir şey katmadı dostlarım, iki güzel doğa manzarası izledik, Polonyalıların dertlerine biraz içerledik ve günü kapattık.

Yaşandı bitti saygısızca diyor ve filme beş üstünden 1 veriyorum. Allahı var güzel cast seçimi yapmışlar.