The Tick - İzlemeli miyim? #7

Çocukluğumuzun çizgi dizisi The Tick yeni haliyle karşımızda. İnceleme için sizleri şöyle alalım.

Tür: Aksiyon, Macera, Komedi
Durum: 3. Sezon onayı belli değil
Yayıncı: Amazon
Başlangıç: Ağustos, 2017
Bölüm Sayısı: 22 (Sezon 1: 12, Sezon 2: 10)
IMDb: 7.4/10
Bize Göre: 7.9/10

The Tick yine aynı isimdeki, bir neslin efsanesi olmuş çizgi filmden günümüze uyarlandı! 1986 yılında New England Comics’in maskotu olma amacıyla Ben Edlund tarafından yaratılan The Tick, 402 Numaralı Sınıf, Andy’nin Nesi Var?, Çılgın Korsan Jack gibi birbirinden harika çizgi filmler önce Fox Kids daha sonra Jetix kanalında bizlerle buluşmuştu.


Maalesef ki Kene ve Güve'mizin maceraları yalnızca üç sezon bizlerle olabildi ve daha sonra ortadan kayboldu. Uzunca bir süredir ortalarda gözükmeyen kahramanlarımız şimdi Amazon önderliğinde aramıza geri döndü! Konusuna gelecek olursak:

Baş kötümüz The Terror'ın, bilinen en güçlü süper kahraman Superion tarafından öldüğürüldüğü düşünülmektedir. Küçükken Terror'la karşılaşan ve o zamandan beri bunu takıntı haline getiren Arthur'a göreyse hala hayattadır. Arthur, Terror'ın hayatta olduğuna dair bir kanıt ararken The Tick'le karşılaşır ve onun da desteğiyle (gazıyla) bir süper kahraman olmaya karar verir. Karakterimiz iri yarı, kalın ses tonlu, son derece güçlü ve kurşun geçirmez olmasına rağmen bir o kadar da saftır. Tick'in yardımcısı Arthur'u yani Güve Adam'ı canlandıran Griffin Newman'ın karakterine tam anlamıyla büründüğünü görüyoruz. Arthur, Tick'in aksine akıllı ama güçsüz, çelimsiz ve korkak bir karakter. Bu özelliklere zaman zaman sinir olabiliyorsunuz...

Özellikle belirtmem gerekiyor ki bu yapımdan ciddi bir süper kahraman dizisi olmasını beklememelisiniz çünkü bu dizinin olayı süper kahraman parodisi olması. Örneğin Superian karakteri Superman'in parodisi. Flag Five isimli grubumuz Justice League veya Avengers tarzı süper kahraman gruplarının parodisiyken Overkill karakteri de bir Punisher parodisi. Bunlar sadece ilk örnekler, dizi varlığını sürdürdükçe bu örneklerin artacağına eminim.

Bölümleri ortalama 30 dakika olan The Tick gerçekten eğlenceli ve çerezlik bir yapım olmuş. Çizgi filmini izlemiş veya türe ilgisi olan herkese önerilir.

Eğer siz de The Tick'i izlediyseniz veya izlemeden önce sorularınız varsa yorumlarda buluşalım :)