The Umbrela Academy - İzlemeli miyim? #5

The Umbrella Academy, son zamanlarda hem çok dikkat çeken hem de fazla bilinmeyen bir yapım olarak yerini aldı.

Tür: Macera, Fantastik, Aksiyon
Durum: Devam ediyor
Yayıncı: Netflix
Başlangıç: Şubat, 2019
Bölüm Sayısı: 10 (Sezon 1: 10)
IMDb: 8.2/10
Bize Göre: 7/10

Reklam ve pazarlama işini kesinlikle çok iyi yürüttüğünü söyleyebiliriz hatta bu konuyla ilgili yazının sonunda sizlerle iki farklı fragman paylaşacağım. Birisinde duruma güleceğinizi, diğerinde ise biraz farklı duygular hissedeceğinizi düşünüyorum (cringe içerir!). 

Bir çizgi roman uyarlaması olan bu yapımın fantastik dünyasına geçecek olursak, 43 kadın normalde o güne dek hamile olmamalarına rağmen bir anda hop diye doğum yapıyorlar ve bunlardan yedi tanesini milyarder bir abimiz gelip anında evlatlık alıp gidiyor. Nasıl oluyor diye sormayın çünkü cevabını alamazsınız. En azından ilk sezon için. Dizi bizi aniden karakterlerimizin büyümüş haline götürüyor. Yıllardır birbirini görmemiş olan, kendi hayatlarını kuran, kurmaya çalışan veya kuramamış bu yedi karakterimizin beşi baba dedikleri kişinin ölümüyle bir araya geliyor. Daha ilk dakikalarda bile karakterlerimizin arasındaki anlaşmazlık dikkatimizi çekiyor. Siz kardeşsiniz çocuklar yapmayın böyle… Dizi hakkında daha anlatılabilecek çok şey olsa da (karakterlerin güçleri, neyle karşı karşıya oldukları, kötü karakterler, vs.) bunların spoiler olabileceğini düşündüğüm için dizinin konusunu burada kesiyorum. Zaten dizinin en büyük eksisi ilk birkaç bölümden sonra finali tahmin ediyor olmanız bu yüzden bir de burada spoiler yemenize hiç gerek yok. Her ne kadar "Oha be finale bak helal olsun" şeklinde değil de, tamamen izleyicinin tahmin edebileceği gibi bir final yapmış olsa da izlemesi gayet keyifli bir dizi. Özellikle kullanılan müziklerin gerçekten çok yerinde ve güzel olduğunu düşünüyorum (Istanbul, not Constantinople dışında, müzik her ne kadar bizleri mutlu etse de reklam amaçlı olduğu belli oluyor).

Şimdi gelelim yazının başında da bahsettiğim bu fragmanlara. Netflix bazı dizilerinde ve filmlerinde ülkeye özel reklam çekmeyi seven bir yapım. Güzel de oluyor, eğleniyoruz (La Casa de Papel ve Bright’ı örnek gösterebiliriz). The Umbrella Academy de bu örneklerin arasında yerini aldı. İlk olarak Hababam Sınıfı müziği ile bir tanıtım yapıldı. Fakat çoğu kişi "The Umbrella Academy Hababam Sınıfı" adında bir dizi başlıyor zannetti. 

Aslında sadece dikkat çekmek için bu müziği kullanmışlardı. Daha sonra istedikleri mesajı veremediklerini fark edip yeni bir tanıtım filmi çekmeye karar verdiler ve bir kez daha ÇAY kullanıldı.

Yılmadan fragmanlara devam edebilenler için dizinin orijinal fragmanını da şöyle bırakalım:

İzleyebileceğiniz yerler: Netflix ve diğer şeyler işte biliyorsunuz artık.