The Weeknd'den Echoes of Silence'ın 10. Yılına Özel Hajime Sorayama İşbirliği

Ünlü R&B şarkıcısı, bu özel proje için kendisinin de büyük hayranı olduğu Japon illüstratör ile birlikte özel bir çalışmaya imza attı!

Echoes of Silence benim ergenliğimin arka plan müziği. Doğrusu, The Trilogy olarak bilinen ve The Weeknd'in kariyerinin başında çıkarttığı mixtapelerin üçü de, kişisel gelişimimin ''edgy'' olarak adlanırabileceğimiz aşamasında, benim vazgeçilmezlerim oldular. Haliyle, geçtiğimiz günlerde ünlü R&B sanatçısı Echoes of Silence'ın 10. yılı için Hajime Sorayama ile yaptığı iş birliğini açıklanınca, eski bir dost beni ziyaret etmiş gibi hissettim.

Hajime Sorayama adına aşina olmayanlar için, kendisi erotik robot çizimleri ile bilinen, ünlü bir Japon illüstratör. İlhamını pinuplardan alan Sorayama'nın 1983 tarihli Sexy Robots isimli sanat kitabı, robotların yalızca humanoid olmayı bırakıp birer sex objesi olarak tasvir edilmesinin de en erken ve en ünlü örneklerinden biri.

Echoes of Silence için özel olarak yapılan projede ise Sorayama, The Weeknd için merchandise tasarlamanın yanı sıra bir de müzik videosu çekerek sanat kariyerinde ilk defa ünlü robotlarını CGI yardımıyla hayata getirmiş. Mixtape ile aynı adı taşıyan şarkı için çekilen videonun haberini de The Weeknd geçtiğimiz günlerde Instagram hesabında paylaştı.

Sorayama hayranlığı ile bilinen ünlü şarkıcı, daha önce 2019 yılında Sorayma'nın robotlarından birisini satın aldığını Twitter aracılığı ile duyurmuştu. Haliyle bu işbirliği için ne kadar heyecanlı olduğunu tahmin etmek zor değil. Üstelik kendisi de sosyal medyaya yazdığı duyurularda bunu açıkça dile getirmiş. Öyle ki müzik videosunun haberini vermeden bir süre önce paylaştığı Instagram göndersinde ''En sevdiğim sanatçı @hajimesorayamaofficial Echoes of Silence mixtape'i için iş birliğimiz üzerinde çalışıyor," diyerek Japon illüstratöre olan hayranlığını göstermişti.

Gelelim Echoes of Silence'a... Toplamda dokuz şarkıdan oluşan mixtape, The Weeknd'in 2011 yılında kendi müzik şirketi XO ile çıkarttığı projelerin sonuncusu. Son beş yıldır listeleri deyim yerindeyse parmağında oynatan şarkıcının sonradan birlikte The Trilogy adını alan ve sadık fan kitlesi için bir kült haline gelen ilk üç mixtape'i, sanatçının daha sonra mainstream arenada yapacağı işlerden çok daha karanlık tonlara sahip.

2011 sonbaharında çıkan Echoes of Silence, House of Baloons'dan sonra bu karanlığı en net görebildiğimiz ikinci mixtape. Dirty Diana'nın (Kral'ın ikonik şarkılarından birini coverlamış olmanın yükünü hafifletecek bir hamleyle şarkı listesine D.D. şeklinde yazılmış) hem vokal hem de prodüksyon açısından güçlü bir yorumu ile açılan EP'de, benim ilk üç favorim ise şu şekilde: Outside, Next ve Same Old Song.

Hajime Sorayama'nın robotları ile melankolik olduğu kadar şehvetli duygular da barındıran Echoes of Silence, bence oldukça güzel bir birliktelik olmuş. Eğer daha önce hiç dinlemediyseniz, 2010'ların başında R&B müziğin yönünü değiştiren mixtapeleri bir an önce dinlemenizi ve Sorayama'nın hayranının şarkısı için yönettiği müzik videosunu da izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.