The Witcher - İzlemeli miyim? #17

Beklenen gün geldi! Koşun içeriye.

Tür: Macera, Fantastik
Durum: Devam ediyor
Yayıncı: Netflix
Başlangıç: Aralık, 2019
Bölüm Sayısı: 8 (Sezon 1: 8)
IMDb: 8.9/10
Bize Göre: 9.4/10

Eveet geldik hepimizin merakla beklediği o güne. The Witcher'ın yayınlandığı güne! Her ne kadar dizimizin televizyon tarihinde tutacağı yer hakkında konuşmak için erken olsa da The Witcher daha yayınlanmadan 2. sezon onayını alan bir dizi. Ayrıca Netflix sağı solu belli olmayan bir platform olsa da (güzelim Daredevel'ı nedensizce iptal etti) en az bir kez daha bu sevdiğimiz yapımla buluşacağız sevgili Geralt severler. Diziyi izlemeden önce beklentim fazlasıyla büyüktü. Kısaca bunun sebebinin Netflix'in rakiplerinin fazlasıyla artmış olması diyebiliriz. Bir yandan Disney+, Apple TV+ öte yandan Amazon, Lord of the Rings dizisiyle geliyorken ve dillerde hala Game of Thrones dolaşıyorken; kitabı ve oyunları sayesinde milyonlarca takipçisi olan The Witcher, Netflix'in altın yumurtlayan tavuğu olabilirdi. Peki oldu mu? Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz fakat diziyi izledikten sonra fark ettiğim bir şey varsa o da diziye gereken ödeneğin harcanmadığı. Üzgünüm... Ancak bunu sadece birkaç sahnede görsel efektlerden fark ediyorsunuz onu da çok rahat göz ardı edebilirsiniz. Dizinin geneline baktığımızda gerçekten başarılı. Müzikler, dekor, kıyafetler, oyunculuk sizi içine çekiyor ve o seyirciye aktarmak istedikleri karanlık atmosferi başarılı bir şekilde yansıtıyor. Eski süperman yeni witcherımız Henry Cavill seçimi biraz tartışmalı olduysa da gayet güzel olmuş. Peki dizimiz ne anlatıyor?

The Witcher, Yüzüklerin Efendisi veya Game of Thrones evreni gibi kendine ait kuralları, ırkları, karakterleri, inanışları, yaratıkları olan kocaman bir evrene sahip. İçtikleri iksire göre farklı güçler kazanan ve normal bir insandan çok daha hızlı, güçlü, çevik ve uzun ömürlü olan Witcherlar simyagerlik faaliyeti sonrası ortaya çıkmış ve doğal yollarla üreyemedikleri için de sayıları bi hayli az. Hikayemiz ise üç ana karakteri barındırıyor. Bunlar büyücülerin, elflerin, cinlerin ve canavarların kol gezdiği bu fantastik evrende belirli bir ücret karşılığı canavarları öldüren Rivyalı Geralt (Witcher), ailesinin hükmettiği topraklar işgal edilince kraliçe tarafından Geralt'ı bulması söylenen Prenses Ciri ve bir tür cadı olarak nitelendirebileceğimiz Yenefer. Hikayemiz de genel olarak bu üç karakterin maceraları etrafında dönüyor.

Ciri ve Yenefer'in ulaşmak istedikleri hedef ve motivasyonları aşağı yukarı belliyken, hikayenin merkezindeki Geralt'ın amacı ve motivasyonu seyirciye tam yansıtılmıyor bu da bir nevi merak konusu uyandırıyor. Dizide hoşuma gitmeyen tek konu flashbacklerin çok zamansız olması. Bazen durup şu an günümüzü mü anlatıyor yoksa geçmişte miyiz diye düşünüyorsunuz fakat bu durum sadece bir kaç bölüm devam ediyor. Zamansız flashbackler ve hangi karakterin kime, neye, neden hizmet ettiğinin tam olarak kavramanın zor olduğu bölümlerin ardından taşlar yerine oturuyor ve her şey daha zevkli ilerliyor.

Eğer siz de The Witcher'ı izlediyseniz veya izlemeden önce sorularınız varsa yorumlarda buluşalım :)