This Is Us ile Güvenli Bağlanma

Dizi, çocuklukta aile yaşantıları karışık iki önemli karakterin kendi hayatlarında aynı süreci yaşamamak için direnmesi üzerine kurulu.

Amerikan yapımı olan ve çekimleri 6 sezondur süren This Is Us dizisinin; aile ilişkileri, duygusal ilişkiler, arkadaşlık ilişkileri üzerine şekillendiğini söyleyebiliriz. Uzun süredir popülerliğini koruyan dizinin Türkçe uyarlaması da geçen yıllarda ekrana yansıdı. Aslının çok daha etkileyici ve dramatik ilerlediğini takip eden bilmekte.

Dizi, çocuklukta aile yaşantıları karışık iki önemli karakterin kendi hayatlarında aynı süreci yaşamamak için direnmesi üzerine kurulu.

Jack için Rebecca ile tanışana kadar iyilik temsili bir karakter olsa da şansının pek yaver gittiği söylenemez. Rebecca için durum Jack kadar ağır ilerlemiyor fakat o da çocukluğunda ihmal edilmiş bir karakter. Yaşadıkları onca zorluğa rağmen kendi anne ve baba profilinden uzak iki karakter. Şans eseri birbirlerini bulmaları, paylaşmayı ve sevmeyi baştan öğrenmelerini sağlıyor.

This Is Us' Recap: Season 6, Episode 4 — 'Don't Let Me Keep You' | TVLine


Rebecca bu birliktelikten olan üçüzlerine hamileyken talihsiz bir şekilde üçüncü bebeğini kaybeder. Bunun üzerine siyahi bir bebeği evlatlık edinen aile, kaybettiği bebeğin acısını Randall ile perçinlemek ister.

Randall dizinin ana karakterlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü dizide görebileceğimiz en özgün karakterlerden biri. Randall; üstün zeka, duygusal ve ilişkilerinde güvenli bağlanmayı bilen neredeyse mükemmele yakın bir karakter. Analiz edersek tabii ki hayatında iniş çıkışlar var fakat kendini sevmeyi öğrenebilmiş. Üç kardeşin ve ailenin yaşadığı sancılar sonunda sevgi ve anlayışla aşılabiliyor. Günümüz ilişkilerinde yolunda gitmeyen duygusal bağlanmalara ışık tutar nitelikte bir dizi olması onu farklı kılıyor.