TikTok’un İnsanların Hayatındaki Etkisi

Son yıllarda ise kullanımındaki artış ile birlikte insanları büyük ölçüde etkilemekte hatta hayatlarını değiştirmelerinde önemli bir etken.

TikTok son zamanların en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri. 2014 yılında Musically olarak başladığı bu yolculukta 2018’den itibaren TikTok adıyla devam ederken son yıllarda giderek artan geniş kitleler tarafından da aktif olarak kullanılan bir uygulama.  

Son yıllarda ise kullanımındaki artış ile birlikte insanları büyük ölçüde etkilemekte hatta hayatlarını değiştirmelerinde önemli bir etken haline gelmekte. Basit bir örnek vermek gerekirse, artık insanlar bir alışveriş yapmadan önce TikTok’ta paylaşılan kullanıcı deneyimlerine bakıp karar veriyor. Daha önemlisiyse TikTok genel anlamda modaya yön verebiliyor. Bu uygulamada “viral” olan herhangi bir kıyafet parçası bulunduğu mağazalarda çabucak tükenirken, birçok marka da onun bir eşinden model çıkarmak için yarış haline giriyor. Hal böyle olunca da TikTok’ta yapılan bir paylaşım o seneki herkesin üzerinde olacak parçayı belirleyebiliyor. 

Dahası, hayat değiştirme kısmına geldiğimizdeyse: TikTok’ta her kesimden her meslekten o alanı övüp romantize eden bir sürü içerikle karşılabilir. Bu 15 saniyelik pozitif videolar ise insanları tamamen o yöne yönlendirerek hayatlarını değiştirebilir. Mesela birçok insan hakkında çok da bilgiye sahip olmamasına rağmen bu platformda gördüğü pozitif birkaç videoya inanıp hayatını tamamen farklı bir yöne çevirerek belki de kendilerine hiç de uygun olmayan meslekler seçiyorlar ve bazısına bu değişim çok iyi gelse de bazıları için hiç de göründüğü gibi olmayabiliyor ve onları mutsuz edebiliyor. 

Gelgelelim bu olumsuzluklardan kaçınabilmek ve TikTok’un hayatımızı olumlu anlamda değiştirmesini sağlayabilmek için 15 saniyelik videolardan gördüğümüz “güzel şeylerin biraz daha derinine inip araştırabilir böylece hayatımızı daha bilinçli bir şekilde iyi yöne doğru yönetmeyi başarabiliriz