Tren Yolculuğu

Tren yolculuğunun avantajları ve dezavantajları.

Bir yerden bir yere gitmenin türlü yolları vardır. Uçakla, arabayla, otobüsle vb. araçlarla gidebilirsiniz. Bu yazıda trenle gitmenin avantajları ve dezavantajlarını yazmaya çalışacağım. Bunların yanında biraz da gözlemlerime yer vereceğim. Şimdiden iyi okumalar sizlere.

Bakıldığı zaman trenle bir yerden bir yere gitmek dezavantajlı gelebilir sizlere. Fazla vakit alır, bazen pahalı olabilir ve belki de konforsuzdur. Bunları toplayınca da mantıksız gelebilir tabii ki. Benim sevdiğim tarafları var açıkçası. Mesela restoran vagonuna gidip orada çay, kahve içebilir ya da bir şeyler yiyebilirsiniz. Bol bol vaktiniz olduğundan kitap okuyabilir ya da telefon veya tabletinize dizi, film indirdiyseniz onu izleyebilirsiniz. Bunun yanında bir başka artı olarak içlerinde tuvaletin bulunması da bir avantaj olarak kabul edilebilir çünkü kimi insanlar tuvalet ihtiyaçlarını uzun süre bekletemeyebilirler ve bazı otobüs firmaları pek fazla mola vermezler. Koltukların aralarının uzun olması kendinizi bir nebze de olsa rahat hissettirebilirken bu yolculuklarda yeni birileriyle de tanışabilirsiniz. Tabii bu dediklerim biraz iyimser bir yaklaşım da olabilir.

Son tren yolculuğumu İzmir-Ankara arasında yaptım. Teoride bu yolculuğun 12 saat sürmesi gerekirken, yolculuğumuz 15 saate yakın sürdü ki bu da gün içi planlamamızı fazlasıyla bozdu maalesef. Gün içinde koştur koştur hareket etmemiz gerekti ve bu da bizi fazlasıyla yordu. Peki bu 15 saatte neler yaptık biraz da onlardan bahsedeyim. Biraz maç izledik, biraz dizi izledik. Bunlardan sonra restoran vagonuna gittik çayımızı içtik ve muhabbet ettik ki bana kalırsa bu oldukça keyifliydi. Muhabbet ettikten sonra geri geldik ve uyuduk. Dediğim gibi yolculuğumuz yaklaşık 3 saat rötarlı bitmeseydi her şey daha da güzel olabilirdi ancak yapacak bir şey yok. Buna rağmen yolculuk güzeldi ben memnun kaldım.

Herkesin hayatında en az bir kez denemesi gerektiğini düşünüyorum. Trene binmeden önce "Bu kadar saat yolculuk çekilir mi?" diye düşünüyorsunuz ancak yol arkadaşınız varsa o yolculuk size oldukça keyifli gelebiliyor. Umarım bu deneyimim sizlere biraz da olsa tren yolculuğu hakkında fikir vermiştir ve umarım sizler de tren yolculuğu yapar ve keyif alırsınız.