Trend: Clean Girl Makyajı

Doğal görünümlü makyaj tüyoları...

Makyaj yapmak; kişi ya da yer fark etmeksizin, kendisini ''makyaj yapmayı seven'' olarak tanımlayan herkes için bir nevi terapidir. Makyaj, tek ya da belli bir amaca hizmet etmez. Makyaj yaparken kurallarımız yoktur. Yaratıcılığımızı istediğimiz gibi kullanabiliriz. Kimimiz kendisini daha iyi hissedebilmek için makyaj yaparken, kimimiz sahne sanatlarında bir araç olarak makyaj yapabiliriz.

Günümüzde makyaj trendleri, birçok trend gibi sürekli değişim ve dönüşüm halinde. Bugün son zamanlarda çok popüler olan, eforsuz ve aydınlık bir görünüm sağlayan ''clean girl'' makyajı hakkında konuşacağız.

Peki ''clean girl make-up'' akımı nedir? Temelde doğal ve fresh bir görünümü hedefleyen bu makyaj türü, sosyal medyada akım olmasıyla birlikte daha görünür ve dikkat çeken bir noktaya geldi.

Bu makyaj türünde, öncelikle sağlıklı bir cilt görünümü çok önemli. Yüzde ön plana çıkarılmak ya da arka plana atılmak istenen bölgeler için küçük ve abartı olmayan dokunuşlarla, az miktarda ve doğal bir görünüm sağlayacak ürün kullanımına dikkat ediliyor. Aydınlık bir görünüm oluşturması için, makyaj bazları ve serumlardan destek alınıyor. Kapatıcı ve fondöten olarak, ince yapılı ürünler bölgesel olarak tercih ediliyor. Kalıp görüntü yerine sağlıklı ve doğal bir ışıltı tercih ediliyor.

Kaşlar genel anlamda yukarı doğru taranarak şekillendiriliyor ve sabitleniyor. Doğal ve kalkık kaş görünümü bu makyaj için oldukça önemli bir nokta olarak görünüyor. Özellikle yanaklarda canlı bir görünüm için allık ve aydınlatıcı ürün kullanımı ön planda oluyor. Dudaklarda ise yine doğal tonlar ve glosslarla desteklenmiş ıslak ve parlak bir görüntü ortaya koyuluyor.

Bu pratik ama etkili makyaj akımı, birçok ünlü ve influencer tarafından da tercih ediliyor. Enerjik bir görünüm sağlayan bu makyaj akımının hayatımızda büyük bir yer edindiği ve edinmeye de devam edeceği aşikâr gibi görünüyor.

(Fotoğraf: Pinterest)