Tüm Zamanların En İyi Animasyon Filmleri

Sizler için tüm zamanların en iyi animasyon filmlerini listeledik. Gelin birlikte inceleyelim!

Vol-İ

Vol-i filmi uzak bir gelecekte geçmektedir. Aşırı kirlenme sebebiyle terk edilmiş, çöplerle çevrili dünyayı temizleme görevi sevimli robot Vol.i’ye verilir. İnsanlığın bıraktığı çöplük ve hurdalık bir yerde kendine yaşam alanı oluşturan Vol-i’nin yalnızlığı, başka bir robot olan Eve’nın gelmesiyle son bulur. İki sevimli robotun arasında filizlenen dokunaklı ilişki zorluklara rağmen direnmeye ve ayakta kalmaya çalışır.

Ölü Gelin

Victor Van Dort güzel Victoria ile evlenecektir. Ancak genç adam kendini henüz evlenmeye hazır biri gibi hissetmemektedir. Kendi kendine yüzük takma provası yaparken yüzüğü yanlışlıkla Ölü Gelin'in parmağına takıverir ve apar topar Ölüler Diyarı'na götürülür.

Ejdarhanı Nasıl Eğitirsin

Cressida Cowell'ın romanından uyarlanan film, iri yarı Vikinglerin ve vahşi ejderhaların efsanevi dünyasında geçiyor. Ejderha savaşının bir yaşam tarzı olduğu Berk adasında yaşayan bir genç, yaralı bir ejderhayla karşılaşır ve dünyası alt üst olur. İkili daha sonra iyi arkadaş olacaktır.

Ruhların Kaçışı

Film, küçük Chihiro ve ailesinin yeni bir kasabaya taşınmalarıyla açılır. Yolculuk esnasında yolda gördükleri bir tünele dikkat eden aile, tünelin içerisinden geçtiklerinde karşılaştıkları fantastik dünyanın içerisinde büyülenirler.

Yürüyen Şato

Genç Sophie, sıkıcı bir kasabada rahmetli babasının şapka dükkânında çalışır, ama kötülükler cadısı tarafından 90 yaşında yaşlı bir kadına dönüştürülmesiyle işler ilginç bir hâl alır. Kimse tarafından tanınmayan Sofie evini terkeder, ve yolculuğu onu sürekli yer değiştiren, içinde Howl isimli bir büyücünün yaşadığı bir şatoya getirir. Sofie nin üzerindeki lanet ancak bu şatoda çözülebilecektir.

Noel Gecesi Kabusu

Halloween Kentinin Balkabağı Kralı olmaktan bıkan Jack Skellington heyecen verici şeylerin arayışına başlar. Bu arayışta Christmas Kentini bulur ve tüm dünya üzerinde noel gecesi çocuklara oyuncak dağıtma görevini Noel Baba'dan devralmaya karar verir.

Otel Transilvanya

Hikâyeyi anlatan Kont Drakula'dır. Bir otel sahibi olup Drakula kızının 118. doğum gününü kutlamak için en ünlü canavarlar davet ediliyor. Ancak beklenmedik bir şekilde, Jonathan adında sıradan 21 yaşındaki insan gezgin oteli ziyaret ediyor.