Türk Pasaportuyla Vizesiz Gidilebilen Avrupa Ülkeleri

Seyahat rotanıza ekleyebileceğiniz vizesiz Avrupa ülkelerine göz atın!

Türkiye'den vizesiz hangi avrupa ülkelerine seyahat edebiliriz?

1- Arnavutluk: Bir Balkan ülkesi olan Arnavutluk, Adriyatik Denizi ve İyon Denizi'ne kıyısı bulunan bağımsız ve demokratik bir ülke. Yunanistan'ın kuzeyinde yer alan Arnavutluk, tarihi, mimarisi ve kumsallarıyla da görülmeye değer bir yapıya sahiptir.

2- Bosna Hersek: Balkanlardaki bulunan ülkeler arasında Bosna Hersek gerek doğal güzellikleri gerek kültürel ve etnik zenginliği gerekse yaşam koşullarının uygunluğu olarak en yaşanılır ülkelerin başında gelmektedir.

3- Belarus: Belarus eski bir SSCB ülkesidir. 1991 yılında bağımsızlığını kazanmış olan ülke kuzey Avrupa'da yer alırken Polonya, Litvanya, Letonya, Rusya ve Ukrayna ise Belarus komşu ülkelerini oluşturur. Belarus toprakları ana hatlarıyla düzlük ve ovalardan oluşurken denize kıyısı olmayan bir ülkedir.

4- Kosova: Balkanlarda yer alan küçük bir ülke olan Kosova, 2008 yılında Sırbistan’dan tek taraflı olarak ayrılmış ve bağımsızlığını ilan etmiştir. Bağımsızlığının ilanı sonrasında Avrupa Birliği’ne giren Kosova günümüzde 116 ülke tarafından resmen tanınmaktadır. Kosova’nın kültürel ve ekonomik başkenti olan Priştine’de müzeler, camiiler, tarihi yapılar ve birbirinden güzel parklar gibi gezilecek pek çok turistik rota bulunur. Kafe, restoran ve mağazaların dizildiği dar sokaklarıyla bilinen bu küçük şehir, konuklarına dinlendirici ve harika bir seyahat deneyimi vadeder.

5- Karadağ: Karadağ, Balkanlar’da bir ülkedir. Doğusunda Arnavutluk ve Kosova, kuzeyinde Sırbistan, batısında Hırvatistan, Bosna-Hersek, güneyinde Adriyatik Denizi yer alır. Başkenti, Podgorica’dır (eskiden Titograd). Anayasasında Karadağ “demokratik, refah ve çevreci bir ülke” olarak tanımlanır. Karadağ tarihsel olarak çok kültürlülüğün kavşağındaydı ve yüzyıllar boyunca bu durum, Müslüman ve Hristiyan halklar arasındaki eşsiz bir birliktelik biçimini şekillendirdi.

6- Gürcistan: Karadeniz’in doğu kıyısında, Güney Kafkasya’da yer alan ülkedir. Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan'ın kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye yer alır. Ülkenin batı sınırını Karadeniz belirler. Cazibeli kent hayatı, zengin kültürü ve misafirperverliği ile yılın her dönemi ülkemizden de sıkça ziyaretçi ağırlayan bir komşu ülkedir.

7- Kuzey Makedonya Cumhuriyeti: Kuzey Makedonya, resmî adıyla Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Balkanlar'da denize kıyısı olmayan bir ülkedir. 1991'de Yugoslavya'dan ayrılarak bağımsız olmuştur. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova, batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan, doğuda Bulgaristan ile komşudur. Makedonya'nın kuzeyden üçte birlik bölümünü kaplamaktadır.

8- Moldova: Doğu Avrupa'da yer alan Ukrayna ile Romanya arasında kalan bir ülkedir. Başkenti Kişinev'dir ve 1991 yılında SSCB'nin dağılmasının ardından bağımsızlığını kazanmıştır. İçinden Prut ve Dinyester nehirleri geçmektedir.

9- Azerbaycan: Oldukça zengin bir kültüre sahiptir. Türk kültürüne başka bir açıdan bakmak isteyen gezginlerin rotasında kendine yer edinen ülke, Türkiye’ye de oldukça yakın bir konumda yer alır.

10- Sırbistan: Balkan yarımadasının ortasında yer alan Sırbistan, sahip olduğu etnik çeşitlilik ve kültürel yapısı ile dikkat çeker. Tarihi boyunca birçok devlete ev sahipliği yapan ülkede Roma ve Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan birçok tarihi yapı bulunur. Bununla birlikte Sırbistan’da sağlık turizmi de bir hayli gelişmiş durumdadır. Ülkenin çeşitli yerlerinde bulunan ve ünüyle bilinen şifalı sular ve kaplıcalar, dünyanın her noktasından turistin ülkeyi ziyaret etmesini sağlar.

11- Ukrayna:  Doğu Avrupa'da bir ülke. 603.549 km² yüzölçümüyle tamamı Avrupa'da olan en büyük ülkedir. Doğuda ve kuzeydoğuda Rusya, kuzeyde Belarus, batıda Polonya ve Slovakya güneybatıda Macaristan, Romanya ve Moldova'nın komşusudur. Ayrıca güneyde Karadeniz ve Azak Denizi'ne kıyısı bulunmaktadır. Başkenti Kiev'dir.

12- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti: Akdeniz'in mükemmel iklimi ve sıcak insanlarıyla ünlü Kuzey Kıbrıs, 3 kıtayı birleştiren en güzel adalardan biridir. Tertemiz sahilleri ve eşsiz doğasıyla tam bir turizm cennetidir. Efsanede anlatıldığı gibi Sezar'ın Kleopatra'ya aşkını kanıtlamak için bu adayı vermesi en güzel örnektir.


Kaynakça:

https://www.enuygun.com/ucak-bileti/sikca-sorulan-sorular/turkiyeden-vizesiz-gidilebilecek-ulkeler/

https://tr.wikipedia.org/wiki/Anasayfa

https://www.flypgs.com/gezi-rehberi