Türkçe 90'lar Pop Müziği Büyüsü

Dinlemelere doyamadığımız o nefis 90'lar şarkılarının etkisi.

Gerçekten çok büyülü bu Türkçe 90’lar pop müziği. Çok başka bir etkisi var. Gerek müzikleri, gerek bazı şarkı sözleriyle naifliği ve narinliği içinde barındıran bir yapısı mevcut. Bir yerlerde duyduğunuz bir şarkının 90’larda çıkmış olduğunu bilmeseniz bile müziğini duyduğunuzda şarkının 90 yıllarında yapılmış olduğunu doğru tahmin etmeniz çok normal bence. 

Ülkemizde bu konu üzerinde ne kadar şanslı olduğumuzu belirtmek isterim öncelikle. 90’lı yıllarda şarkılarını bizlerle buluşturmuş muhteşem sanatçılara sahibiz. Mustafa Sandallar, Sezen Aksular, Levent Yükseller, Sertab Erenerler, Serdar Ortaçlar, Tarkanlar... Bu liste epey bir uzar gider. Dönemlerinde (Çoğu isim hâlâ da üretmeye devam ediyor.), bizleri muhteşem şarkılarla buluşturmuş, şimdilerde bile çok büyük keyifle dinleyebildiğimiz eserleri icra etmişler. Şarkılar öyle büyülü ve etkileyici ki dinlemeden duramıyor, dönüp dönüp dinlemek istiyorsunuz. Özellikle ben bazen günümüzden birkaç şarkı dinlediğimde, biraz da 90’lar dinleyeyim diyip hemen Spotify mecrasındaki o Türkçe Doksanlar Pop listeme geri koşuyorum. 

Doksanlarda yapılan şarkıları günümüzde hâlâ aynı keyifle ve istekle dinlememiz dönemde ne kadar güzel ve dinleyici üzerinde etki bırakan şarkılar yapıldığının bir göstergesi bence. Kendimden örnek vereyim; el emeğim göz nurum saydığım ve mecraya giriş yaptığım günden beri ilmek ilmek işlediğim, -keşfettikçe şarkılar eklediğim :)- bir Türkçe 90’lar listem var. Bazı zamanlar kendimi iyi hissetmediğimde çoğunlukla kafamı dağıtmak için müziğe koşarım ve bu genellikle 90’lar listem olur. Hâlâ çok eksikleri olduğunu düşündüğüm, her yeni şarkı keşfettiğimde mutlu olup eklediğim o listem, şarkı listelerimde en kıymetlimdir benim için. 

Bu kadar çok bahsetmişken sizlerle de listemi paylaşmak isterim; dediğim gibi el emeğim, göz nurum, canım ‘Türkçe 90’lar listemin linkini aşağıya bırakıyorum. Belki bazı dinleyenler için iyi bir referans olabilir :) Naçizane.


https://open.spotify.com/playlist/31oTL0fry5PiKujDxyXNnT?si=KpRvjuzpSjiZqAylKnQmfg


bir minik not: bu yazı yazılırken bu liste dinlenmiştir :)