TÜRKİYE'DE GÖRÜLMESİ GEREKEN MUHTEŞEM YERLER!

Geçmişten günümüze kadar birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan ve hala izlerini taşıyan en güzel tarihi yerleri sizler için derledik..

  • ASPENDOS ANTİK TİYATROSU

Aspendos Antik Tiyatrosu, milattan sonra 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilmiştir. Günümüze kadar en iyi şekilde korunarak gelmiş bir açık hava tiyatrosudur. Mimarı Aspendos'lu Theodorus'un oğlu Zenon'dur.

  • KAPUTAŞ PLAJI

Türkiye'nin en güzel plajlarından biri olan Kaputaş Plajı, Kaputaş Kanyonu'nun çıkış istikametinde yer almaktadır. Yaz tatillerinde yerli ve yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden biri olan Kaş'a en yakın plajdır.

  • KIZ KALESİ

Mersinde' de bulunan Kız Kalesı diğer bir adıyla Deniz Kalesi olarakta bilinmektedir. Kız Kalesi, küçük bir adanın içinde kurulmuştur. Kıyıya uzaklığı 600 metredir. Bu kale I. Leon tarafından yaptırılmıştır.

  • NOEL BABA KİLİSESİ

Antalya'da bulunan Noel Baba Kilisesi, Aziz Nikolaos adına Myralılar tarafından 11. yüzyılda yapılmıştır. Kilise duvarlarında ise Aziz Nikolaos'ın gerçekleştirdiğine inanılan mucizeler resmedilmiştir.

  • ANİ HARABELERİ

Kars şehrinde bulunan Ani Harabeleri,  Milattan sonra 4. yüzyılda, Kars şehrine adını veren Karsaklılar tarafından inşa edilmiştir. Önemi ise İpek Yolu'nun geçiş noktasında yer alması, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması ve Kafkaslardan Anadolu'ya ilk stratejik bir geçiş kapısı olmasıdır.

  • ZEUGMA ANTİK KENTİ VE MÜZESİ

Zeugma Antik Müzesi, 9 Eylül 2011 tarihinde Gaziantep'te açılmış ve dünyanın ikinci büyük mozaik müzesidir, Zeugma, milattan önce 300 yıllarında kurulan bir antik şehir olarak bilinmektedir. Şimdi ise Gaziantep şehrinde yer almaktadır. Zeugma Antik Kenti'nde yer alan mimari yapılar ve Zeugma Antik Müzesinde yer alan tarihi eserler mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır.