Türkiye'den Metaverse Yorumu

Metaverse, Antalya Diploması Forumu'nda da gündem oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşulan diğer konular dışında ''metaverse'' oturumu fazlasıyla ilgi gördü. 11 Mart'ta başlayan Diplomasi Forumu'nda, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, metaverse evreni hakkındaki fikirlerini belirtti.

Diğer konuların yanı sıra popüler sanal evren hakkında gerçekleşen ''Yapay zeka, Metaverse ve diğer her şey'' konulu panele, katılımcılar VR gözlükler kullanarak Metaverse evreninde katıldılar.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Metaverse'ün şu günlerde sadece bir isim olduğunu, bu evrende sadece bir şirketle ilgilenilmemesi gerektiğini çünkü birçok şirketin o evrene dahil olmaya çalıştığı hakkındaki fikirlerini panelde aktardı. Ek olarak Koç, Metaverse evreninin herkesin tekrar bir eğitim almasına neden olacağı fikrini belirtti. Gerçek dünyanın düzenini değiştirebilecek bir evren olduğunun herkes farkında olduğundan, Koç da düzenlemeler konusundaki problemleri Forum'da vurgulamış oldu.