Türkiye'nin Tarzanı

Tarzan gerçekte de vardı ve Türkiye'de yaşamıştı.

Disney'in yapmış olduğu Tarzan filmini herkes bilir. Disney'in sunmakta olduğu Tarzan figürü gerçekte olmasa bile benzer bir Tarzan figürü zamanında bizim ülkemizde yaşamıştır.



Gerçek adı Ahmeddin Carlak'tır. Sonrasında evliya Ahmet Bedevi'nin soyadını kullanarak kendisine Ahmet Bedevi denmeye başladı.

 1899 ile 1963 yılları arasında yaşamış ve Kurtuluş Savaşı'nda Osmanlı cephelerinde savaşmış bir gazimizdir. Savaş sonrası geri dönerken Manisa'ya uğradı. Yıl 1923'tü. Ahmet Bedevi şehre geldiğinde ise karşılaştığı manzara karşısında çok üzüldü. Kurtuluş Savaşı'nı kaybetmiş olan İtilaf Devletleri ordularını geri çekerken Batı Anadolu'yu ateşe vermişti. Yemyeşil doğa mahvolmuş, etraf kapkara olmuştu. Ahmet Bedevi bu görüntüyü görür görmez kararını verdi. Düşmanın yok ettiği doğayı yeniden canlandıracaktı. Artık Ahmet Bedevi, savaşta koruduğu ülkenin topraklarının gönüllü çevre bekçisi olmuştu.

Kendisinin hiçbir yakını yoktu ve yoksul bir insandı. Belediye'ye çalışmak için başvurdu ve kadrolu çöpçü olarak işe başladı. Belediyenin bahçesinde boş bulduğu yerlere ağaçlar dikerdi. Bunu belediyedekiler fark etti ve onu bahçıvan yardımcısı yaptılar.

Kendisi yaz kış sadece siyah bir şortla ve ayağında lastik bir pabuçla kentin sokaklarında dolaşırdı, saçı sakalı hep uzundu. İnsanlar saçı sakalı uzun olduğu için ona hacı demeye başladılar. Yegane amacı doğayı yeniden canlandırmaktı ve bu amaç için canla başla çalıştı.

Kendisine yaşamak için bir ev tutmadı, onun yerine Spil Dağı'nda kendisine bir kulübe yaptı ve orada yaşadı. Ahmet Bedevi çevreyi yeşillendirmenin dışında kendisine bir iş daha bulmuştu. Her öğle vaktinde topu ateşleyerek, günün o saatini duyurmayı bir görevi saydı. Artık hacı lakabının önüne bir kelime daha eklenmiş, Ahmet Bedevi Manisa halkının biricik topçu hacısı oluvermişti.

Çocuklarla da iyi anlaşır ve onlara okumalar yapardı. Okuma yaptığı çocuklar Tarzan'ın talebesi olarak anılırdı.

Tarzan olarak adlandırılan bu iyi insan, bu memleketin doğası ve insanları için çalıştı hayatı boyunca. Kendisine bıraktığı doğa için teşekkür etmeliyiz. Zira bu topraklarda emeği çoktur. Her şey için teşekkürler Ahmet Bedevi.