Ücretsiz Sertifika Alabileceğiniz Siteler

Siz de ilginiz olan alanlarla ilgili sertifika almak istiyorsanız ama bütçeniz yoksa bu yazıdaki sitelere bakabilirsiniz.

Sizin de özel ilgi alanlarınızda ya da kendi alanınızda öz geçmişinizi daha da zenginleştirmek için almak istediğiniz sertifikalar olabilir. Fakat bu tür sertifika programları genellikle bir öğrenci olarak karşılayamayacağınız fiyatlarda olabiliyor ve bu sebeple cep yakabiliyorlar. Eğer bu durumu yaşıyorsanız burda önereceğim internet sitelerinden online ve ücretsiz bir şekilde birçok alanda sertifika programlarına başlayabilir, bu alanlarda eğitimler alabilirsiniz.

1.HubSpot Academy

HubSpot kendisi bir yazılım geliştirme şirketi ve kendi adları altında açtıkları bu akademi programında özellikle pazarlama ve işletme alanlarında oldukça kapsamlı bir eğitimle beraber sertifika alabilirsiniz. Kendisi zaten büyük bir şirket olduğu için sertifikaları da öz geçmişinizde oldukça yararlı olacaktır ve sizi bir adım ileri atacaktır. Tek yapmanız gereken HubSpot Academy'ye ücretsiz üye olmak ve seçeceğiniz programlara kayıt yaptırmak. Sonrasında yükledikleri videoları izleyip ara ara küçük testlere girmeniz gerekiyor ve en sonunda uzun bir final sınavına yine online bir şekilde girmeniz ve 100 puan üzerinden en az 75 almanız gerekmektedir.


2. Coursera

Coursera, üniversite öğrencisiyseniz ücretsiz bir şekilde yurt dışından birçok farklı üniversitenin açtığı sertifika programlarından yılda bir tanesine kayıt yapmanıza izin veren bir internet sitesi. Fakat bu sitenin en iyi yanı size bir burs şansı da açması ve bu sayede yılda birden fazla sertifika programına erişebilirsiniz. Burs başvurusunu yine site üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz ve fiyatlandırma dolar üzerinden işlediği için Türk öğrenciler için burs alması oldukça kolay. Sertifika programları üniversiteler tarafından verildiği için genellikle akademik yoğunlukta olmasına rağmen Coursera yine de farklı alanlarda seçenekler sunmakta. Eğitim açan üniversitelerden bazıları Stanford, NYU, Yale University ve fazlası. Bu site üzerinden sertifika almak içinse yine online bir şekilde videoları izleyip haftalık bazı küçük ödevler yapıp yüklemeniz ve testlere girmeniz lazım. Bu ödevlerden ve girdiğiniz testlerden topladığınız puanlar eğer yeterliyse sertifika almaya hak kazanıyorsunuz.


3. Bilgeİş

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği'nin ODTÜ ile iş birliği içinde yürütmekte olduğu bu projede, yine ücretsiz bir şekilde özellikle yazılım alanında birçok farklı sertifika programına kayıt yaptırabilirsiniz. Bu siteden yararlanabilmek için öğrenci olma şartınız yok çünkü projenin ana amacı özellikle işçi ve işverenlerin yetilerini arttırmak fakat öğrenci olarak da yine ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz. Sertifikanızı alabilmeniz için online bir şekilde yayınlanan ders videolarını izlemeniz, ödev teslimlerini yapmanız, testlere ve en son final sınavına girerek tüm programdan en az %70 oranında başarı sağlamanız gerekmektedir. Diğer sitelerden farklı olarak Bileİş'teki programlar Türkçe olarak yürütülmektedir.