Ücretsiz Tasarım Uygulaması : CANVA

Canva uygulaması ile yapabileceklerinizin sınırı yok.

Günümüzde artan e-ticaret sektörünün en çok ihtiyacı olan şey ürün tanıtımıdır. Ürün tanıtımında ise kurumsal ve büyük şirketler bünyesinde sosyal medya uzmanı ve grafik tasarımcısı gibi işinde uzman çalışanları barındırıyor.

Peki e-ticaret sektörüne yeni atılmış üreticiler reklam açığını nasıl kapatabilir?

İşte burada devreye kullanımı ücretsiz bir uygulama olan Canva size yardım ediyor. Canva uygulaması üzerinde birçok tasarımı ücretsiz oluşturabilir ve istediğiniz platformlarda kullanabilirsiniz. Tabi öncelikle Canva uygulamasına üye olmalısınız. Canva’ya üye olmak için bu linki kullanabilirsiniz;

https://www.canva.com/tr_tr/

  • Google
  • Facebook
  • E-posta Adresi

"Eğer üniversite öğrencisiyseniz o zaman okul maili ile üye olabilir ve premium ayrıcalıklarından ücretsiz faydalanabilirsiniz."

Kaydolma yöntemleridir. Kaydolmak istediğiniz metodu seçerek Canva üyeliğinizi oluşturabilirsiniz.

Hadi gelin birlikte Canva uygulaması size nasıl kullanım avantajları sağlıyor bakalım.

Basit Kullanım

Herhangi bir tasarım bilgisi olmayan kişiler bile Canva kullanarak kolay ve hızlı bir şekilde tasarım yapabilmektedir. Tek yapmanız gereken "Ana Sayfa" kısmında sağ üstte bulunan "Tasarım Oluşturun" butonuna basmak.

Geniş Platform Skalası

Herkesin bildiği gibi tasarım, yapılacak olan platforma ve ihtiyaçlara göre değişiklik göstermektedir. Canva ile tasarım yapmak isteyen kişiler neredeyse tasarım ihtiyacı olan her alana göre tasarımlarını yapabilmektedir. Canva içerisinde Instagram gönderisi, kartvizit, Twitter kapak fotoğrafı, Eğitim Sunumu, Düğün Davetiyesi, Facebook gönderisi gibi birçok alanda tasarım yapmak mümkündür. Ayrıca son gelen güncellemelerle birlikte artık kendi internet sitenizi bile kolaylıkla tasarlayabiliyorsunuz.

Bu gördükleriniz sadece birazı.

Şablonlar

Genellikle tasarım yapılacak sektör, tasarım yapılacak platforma göre tasarımların değiştiğini sizlere söylemiştim. Canva uygulaması üzerinde seçtiğiniz bir tasarım fikriyle alakalı birçok hazır şablonu da size sunuyor. Tek yapmanız gereken hazır şablonları seçip kendinize göre şekillendirmek.

Örneğin yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bir tasarım yapmak istiyorsanız hazır şablonlardan kullanabilirsiniz. Yüzlerce hazır şablona ulaşabilirsiniz.

Bileşenler

Canva ile tasarım yapacak kişilerin avantajlı olduğu bir diğer durum ise Canva içerisinde bulunan "Canva Bileşenleridir". Ücretli ve ücretsiz Canva hesabı olanların yararlanabileceği binlerce bileşen ile sizler de tasarımlarınıza figürler ekleyebilir ve tasarımlarınızı daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken istediğiniz bileşenin üstüne tıklayıp konumunu ayarlamak.


Yazı tipleri, fotoğraflar, müzikler ve hatta animasyon gibi daha birçok avantajdan ücretsiz faydalanabilirsiniz. Bilgisayarınızda, telefonunuzda ve tabletinizde, internet sitesinden ya da uygulamasını indirerek hiç fark etmez. Her platformdan ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz ve hiç merak etmeyin internete ulaşımınız olduğu sürece tasarımınızı kendisi kaydediyor.

KAYNAK: https://www.ticimax.com/blog/canva-nedir-ve-nasil-kullanilir