UEFA Şampiyonlar Ligi Finali Ne Zaman, Nerede, Final Takımları Kimler?

Şampiyonlar Ligi finali bu yıl ülkemizde oynanacak. Peki nerede ve ne zaman, finale kalanlar kimler?

UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği tarafından düzenlenen ve yine UEFA’ya bağlı olan birinci liglerdeki takımların mücadele ettiği futbol turnuvasıdır. Basit bir şekilde, bu cümlelerle ifade etsem de tüm futbol severler için çok büyük anlam ifade eder bu Şampiyonlar Ligi. Özellikle ilk dört sırada yer alan Premier Lig, La Liga, Serie A ve Bundesliga gibi ligleri takip edenler bu ligi büyük heyecanla takip ediyor.

2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Mücadeleleri Ne Oldu?

Şampiyonlar Ligi son 16, Liverpool-Real Madrid, Chelsea-B.Dortmund, Manchester City-Leipzig, Paris Saint Germain-Bayern Münih, Milan-Tottenham, Napoli-E. Frankfurt, Benfica-Club Brugge ve Inter-Porto eşleşmesi ile oynandı.

Son 8’e kalan Milan, Napoli, Benfica, Inter, Chelsea, Real Madrid, Manchester City ve Bayern Münih kozlarını paylaştı ve bu turdan da yarı finale Milan-Inter, Real Madrid-Manchester City kaldı.

2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali nerede, ne zaman ve hangi takımlar arasında oynanacak?

Oynanan maçların sonunda finale İlkay Gündoğan’lı Manchester City (İngiltere) ve Hakan Çalhanoğlu’lu Inter (İtalya) yükseldi. 2023 Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran 2023 tarihinde, İstanbul’da, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda, saat 22.00’da oynanacak. Mücadele EXXEN platformunda canlı yayınlanacak. Aynı zamanda Tv8 kanalında da yayınlanması bekleniyor.

Şampiyonlar Ligi bilet fiyatları ne kadar? Bilet nasıl alınır?

Uefa Şampiyonlar Ligi final maçının bilet fiyatları kategori bazında belirlendi. Fiyatlar; 1. Kategori 690 euro, 2. Kategori 490 euro, 3. Kategori 180 euro, 4. Kategori 70 euro olarak belirlendi.

Final bileti için bilet başvuru penceresi 28 Nisan tarihinde kapandı. Bilet başvurusu olumlu sonuçlanan adaylara UEFA bir mail gönderecek. Mail alan kişiler, kendilerine sunulan kategoriden en fazla 2 bilet alabilecek.