UFFIZI

Özellikle Rönesans eserlerine ev sahipliği yapan İtalya'nın dillere destan sanat müzesi Uffizi.

Uffizi... Bilenlerin yüreğini kıpır kıpır eden bilmeyenlerin de merakla araştırdıkları ve ne olduğunu çözmeye çalıştıkları şey. Uffizi, İtalya'nın Floransa şehrinde bulunan ve harika sanat eserleri barındıran bir müze.

Yapımı 1560 yılından 1581 yılına kadar süren Uffizi aslında ilk olarak yargıçlar ofisi olarak kullanılması amacıyla tasarlanmış bir saraydır. Ancak günümüzde bir sanat müzesi olarak dünyanın her yerinden gelen turistleri ağırlamaktadır.

Dünya listesinde kendisine oldukça güzel bir yer edinen Uffizi, İtalya'nın Floransa şehrinde bulunuyor. Uffizi bir sanat müzesi olmasının yanı sıra Rönesans'ın başlangıcı olan İtalya için önemli bir yere sahip çünkü özellikle Rönesans eserlerini içerisinde barındırıyor.

Michelangelo, Raffaello, Botticelli gibi büyük sanatçıların eserlerini görmek mümkün. Buna ek olarak Meryem Ana ve İsa'nın doğumu, yaşantısı gibi pek çok konuda eseri bir arada tutuyor.

Müzeyi gezerken her eseri daha iyi analiz etmek, her tablonun ve heykelin nasıl, nerede yapıldığı ve hangi akım ile bağlantılı olduğunu anlayabilmeniz için eserlerin yanında İngilizce ve İtalyanca açıklamalar bulunmaktadır. Üstelik eğer isterseniz müzenin girişinde birçok dil desteği olan ve kulaklık ile tüm müzeyi anlatan bir dış ses sizinle dolaşır.

Müzenin en dikkat çeken eserlerinden biri Botticelli'nin meşhur eseri Venüs'ün Doğumu'dur. Orijinal eserin sergilendiği bu müzede, eserin olduğu odanın kapısında uzun kuyruklar görmeniz çok mümkündür. Bir insan boyutundan bile fazlasıyla büyük olan bu tablo görenleri karşısında uzun dakikalar boyunca hayran hayran bekletir bu sebeple de uzun sıralar beklemek durumunda kalabilirsiniz.

Her eserin ve sanatçının ayrı bir yeri vardır ve İtalyanlar bunu kesinlikle çok iyi bilip koruyorlar. Dilerim bir gün yolunuz Floransa'ya düşer ve bu büyüleyici müze Uffizi'yi gezme fırsatını yakalayabilirsiniz.