Ufkunuzu Genişletmeye Olanak Tanıyan Kitaplar

Bu yazımda size hayatınızda etki bırakabilecek kitapları öneri halinde yazmak istedim.

Boş zamanlarınızı değerlendirmenin faydalı yollarından biri olan kitap okuma faaliyeti, hayatımızda yer edindikten sonra vazgeçilmez bir zaman değerlendirme çabasıdır. Ben de bu yazımda boş zamanlarda ufuk açıcı hangi kitapların okunabileceği ile alakalı bilgiler vermek istedim. Bu kitapların türleri değişken olup felsefi, kişisel gelişim gibi türlerden sevilenler ve okunması gerekenler olmak üzere kategorilere ayırarak hazırladım. Umarım önerilerim hoşunuza gider.


Bir Ömür Nasıl Yaşanır? - İlber Ortaylı

Bir diğer adıyla Hayatta Doğru Seçimler İçin Öneriler olan bu kitap, İlber Ortaylı'nın en iyi kitapları arasındadır. Kitapta genel olarak insanın varlık amacı ya da insanın cesaretlenebilmesi gibi durumlara anlam yüklemek için çaba harcamasından bahsedilmiştir.

Tehlikeli Olaylar - Oğuz Atay

Otobiyografik eserler arasında başarılı olanlar kategorisine girebilen eserlerden biri olan Tehlikeli Olaylar Oğuz Atay'ın etkileyici eserlerindendir. Kendisini ana karakterin yerine koyabildiği bu kitapta, postmodernizm örneklerini irdelerken aynı zamanda sıra dışı ve kurgusal olayları da içerisinde barındırır.

Aeden - Akilah / Azra Kohen

Kişisel gelişim ve fantastik ögelerin bulunduğu kitapta Aeden adlı keşfedilmemiş bir gezegende hayat arama yolculuğu konudur. Azra Kohen'in Akilah ile çıkardığı bu eser psikoloji ve felsefenin derinliklerine inebilmiştir. Masal mı yoksa gerçek mi sorgulamasının bir başka örneği olan Bir Dünya Hikayesi sizi keşif dolu bir yolculuğa çıkarmaya hazırlar.

Simyacı - Paulo Coelho

Mutluluğun arayışını temellendiren, felsefenin masallarla örtüştüğü bu kitap en çok okunanlar arasındadır. Simyacı Paulo Coelho'nun tanınmasında ön planda olan eserlerindendir. Yaşamı masalsı bir şekilde ele almış, kişisel gelişiminde büyük rol oynamıştır.

1984 - George Orwell

Felsefi ve politik ögeleri içeren sürükleyici eserler arasında en iyiler kategorisinde yer alır. 1984 George Orwell'in tanınmasında etkili eserlerindendir. Bireyselciliğin olmadığı, totaliter düşüncenin ele alındığı kitapta distopik dünyanın nasıl olduğu ile ilgilidir bu kitap.

İrade Terbiyesi - Jules Payot

Özellikle de genç yaşlarda okunması tavsiye edilen İrade Terbiyesi Jules Payot'un önemle okunması gereken eserlerindendir. Disiplinli olmak, etkili çalışmak gibi temel konular ele alınıp irade zayıflığına sebebiyet veren durumlara açıklık getirerek daha önemle çalışmada etkin rol oynamamız gerektiğini vurgulamıştır.


Umarım önerilerde size yardımcı olabilmişimdir.

Hepinize ufuk açıcı, keyifli okumalar dilerim!