Ülke Ülke Gezmeye Var Mısınız?

Coğrafya ve eğlencenin birleştiği muazzam bir oyun: GeoGuessr

Coğrafya bilginizin yanı sıra genel kültür bilginizi de şöyle bir sarsıcak GeoGuessr oyunu, müdavimi olanlar için artık ailenin bir üyesi sayılırken, daha önce duymayanların ise kafasını duvara duvara vuracağından emin olacağımız bir oyun.

9 mayıs 2013'te ilk defa piyasaya sunulan bu oyunun epey takipçisi olduğu kadar henüz adını hiç duymayanlar da azımsanacak gibi değil. O zaman GeoGuessr nedir ve nasıl oynanır diyip başlayalım. Neden bu kadar zevkli olduğunu da size bırakalım.

İsveçli bilişimci anton wallen tarafından tasarlanan GeoGuessr'da, dünyadaki herhangi bir yerin Google Haritalar'daki sokak görüntüsü veriliyor ve sizden buranın neresi olduğu isteniyor ve doğru cevaba yaklaştıkça da aldığınız puanlar km/mil uzaklığına göre hesaplanıyor.

Başlangıçta karmaşık görünen bu oyunu iyi oynamak için uymak isteyeceğiniz bazı tavsiyeler de var tabii. Yerinde gidip görmüşseniz o ayrı tabii:) Biz yine de verelim tavsiyeleri. Trafiğin akış yönü, mesafelerin mil/km oluşu, yol işaretlerindeki çizimler, yol çizgilerinin renkleri, arabaların plakaları, tabelalar gibi hayat kurtarıcı faktörlerle hedeften km'lerce uzakta olan bir yeri seçmeyip nokta atışı yapabilirsiniz.


İndependent Türkçe'de yer alan bir habere göre, ABD'de yaşayan 23 yaşındaki TikTok fenomeni Trevor Rainbolt, Dünya'daki her yeri ezbere biliyor ve Google Haritalardaki bir görselin hangi ülkede olduğunu bulması yaklaşık 0,1 saniye sürüyor. Bunu nasıl başardığı sorusuna verdiği yanıt ise elbette: GeoGuessr olmuş. Daha önceden coğrafya bilgisi çok çok az olmasına rağmen 13 aydır bu oyunu oynadığını ve bir daha da bırakamadığını belirtiyor.

Oyunu merak edip oynamak isteyenler artık Androis/İos/Web tarayıcısına rahatlıkla indirip oynamaya başlayabilirler bile.