Ülkelerin meşhur yemekleri

Dünyaca ünlü mutfakların birbirinden lezzetli ve ünlü yemeklerini sizler için derledik.

Eğer siz de dünya lezzetlerinden farklı lezzetleri tatmayı seviyorsanız bu yazımızı muhakkak okumalısınız. Dünya mutfağından birbirinden lezzetli ve ünlü yemekleri sizin için derledik. Hepsi birbirinden lezzetli ve meşhur yemeklerdir. Evde rahatlıkla yapıp yiyebileceğiniz, çok seveceğiniz birbirinden enfes tatlar. O zaman şimdiden afiyet olsun!

  • PAELLA / İSPANYA

Paella, bir İspanyol ve pirinç yemeğidir. Birçok malzemeyle yapılan yemekte deniz mahsulleri öne çıkmaktadır. Birçok kişinin favorisi olan bu yemek, adeta tadı damakta bırakıyor.

  • MOULES FRİTES / BELÇİKA

Eminim bu yemekte hiç yabancılık çekmeyeceksiniz. Özellikle midye sevenlerin bayılacağı ve unutamayacağı bir lezzet olacaktır. Çünkü sadece midye tava ve patates kızartmasından yapılmaktadır.

  • CREPE / FRANSA

Her öğün yiyebileceğiniz bu enfes lezzette bizimde özellikle kahvaltılarda yediğimiz krebi öneriyoruz sizlere. Damak lezzetinize göre ister tuzlu, ister tatlı yiyebileceğiniz ince hamurdan yapılan bir yemektir. Her hali ile çoğu kişinin favori yemeklerinden biridir.

  • CANNOLİ / İTALYA

Güneye özgü bir tatlı olan Cannoli, hamurlu bir tatlıdır. Hamuruluğun kıtırlığıyla ve peynirin kremasının yumuşaklığı ve lezzetiyle dünyada ün kazanmıştır. Bu tatlı küçük borular şeklindedir ve oldukça lezzetlidir. Ayrıca yapımıda bir o kadar basittir. Eminiz ki çok seveceksiniz!

  • ROZBİF / İNGİLTERE

İngiltere' de, az kavrulmuş sığır etinden yapılan geleneksel bir yemektir. İster ana yemekte, ister sandviçlerde yenilen lezzetli bir dünyaca ünlü yemektir. Öğle ve akşam yemeklerinde rahatlıkla tüketebileceğiniz, protein ve minarel bakımından zengin olan bir yemektir.