Ülkemizde Dizi ve Film İzleyebileceğiniz Platformlar

Türkiye'de dizi ve filmlere ulaşabileceğimiz platformlar neler? Hangi platform ne kadar ve neler vaat ediyor ?

Dizi veya film izlemeyi sevmeyenimiz neredeyse yoktur. Birçoğumuz yeni diziler ve filmler keşfetmeye, onlar hakkında konuşmaya ve tartışmaya bayılıyoruz. Peki Türkiye'de dizi ve film izleyebileceğiniz platformlar neler? Haydi onlara yakından bakalım.

Netflix

Netflix'i aramızda bilmeyenimiz yoktur herhalde. 2016 yılında Türkiye'ye gelen Netflix hem yerli hem de yabancı yapımlarıyla gönülleri fethetmeye devam ediyor. Türkçe altyazı seçenekleri, Dolby Atmos ses desteği, 4K HDR10+ veya 4K Dolby Vision görüntü kalitesiyle ve çevrimdışı video izleme seçeneğiyle, Netflix her an her dakika yanımızda. Her türden dizi ve filme ulaşabileceğiniz platformda öne çıkan diziler arasında Stranger Things, Wednesday, Black Mirror, The Witcher ve Squid Game gibi başarılı yapımlar bulunmakta. Netflix'de Temel Plan(HD) için aylık 63,99 TL, Standart Plan(Full HD) için 97,99 TL, Özel Plan(Ultra HD) için ise aylık 130,99 ödemeniz gerekiyor.

Amazon Prime Video

The Boys, The Lord of the Rings: The Rings of Power, Reacher ve American Gods gibi yüksek bütçeli dizilere sahip olan Amazon Prime Video'nun film kategorisindeyse, birçok eski filme ulaşabilmeniz mümkün. Geçerli film ve dizileri 4K görüntü kalitesine kadar destekleyen ve ücret olarak, diğer dizi platformlarından daha makul bir fiyata ulaşabileceğiniz Amazon Prime Video'yu, Amazon Prime üyesi olarak deneyimleyebiliyorsunuz. Ayrıca Amazon Prime'ın diğer avantajlarından da faydalanmış oluyorsunuz. 1 aylık ücretsiz deneme süresinin ardından, aylık yalnızca 7,90 TL.

Disney+

Türkiye'de yayın hayatına yeni başlamış olan Disney+'da yüzlerce film ve diziye ulaşabiliyorsunuz. Marvel, Pixar, Star Wars, Fox ve Disney'e özel yapımlarıyla dikkat çeken platformda birçok yeni içeriği 4K HDR10+ veya 4K Dolby Vision görüntü kalitesiyle izleyebiliyorsunuz. Sade ve basit bir arayüze sahip olan Disney+ için aylık 64,99 TL, yıllık 649,90 TL ödemeniz gerekmekte.

Exxen

Acun Medya'nın bünyesinde, 2021 yılında aramıza katılan Exxen yerli dizi platformlarında yerini almış durumda. Exxen, daha çok gençlere yönelik yayınlanan birçok diziyi kütüphanesinde bulunduruyor. Ek olarak eskiden beğenilen birçok yerli diziye de ulaşmakta mümkün. Abonelerine 2 farklı seçenek sunan Exxen'e sahip olmak için, reklamlı pakete aylık 49,90 TL, reklamsız pakete aylık 69,90 TL ödemeniz gerekiyor.

MUBI

Eğer film izlemeyi seviyorsanız, MUBI tam size göre bir platform. MUBI'de sanatsal kült klasiklerden, modern başyapıtlara kadar birçok içeriğe ulaşmanız mümkün. Dünya sinemasından her türlü filmi bulabileceğiniz MUBI'nin aylık fiyatı 49,99 TL, yıllık fiyatı 431,88 TL. Eğer öğrenciyseniz bu fiyat aylık 29,90 TL'ye düşüyor ve 1 ay ücretsiz deneme süresi bulunmakta.

BluTV

2015 yılından bu yana hizmet vermeye devam eden ve yerli platformlar arasında en çok aboneye sahip olan BluTV'de aklınıza gelebilecek birçok yapım bulunmakta. Öne çıkan yerli yapımları arasında Alef, Masum, Bartu Ben ve Yeşilçam bulunan BluTV, yerli dizilerinin yanı sıra, HBO ve Hulu'dan birçok diziyi de bünyesinde barındırıyor. Herhangi bir çözünürlük sınırlaması bulundurmayan BluTV'ye aylık 69,90 TL, yıllık ise 478,80 TL ödeyerek sahip olabilirsiniz.

beIN CONNECT

beIN CONNECT birçok yerli ve yabancı dizisiyle izleyiciyi kendine çekiyor. Digiturk aboneleri tarafından ücretsiz olarak(film-dizi tv kanalları harici) yararlanılabilen platformun öne çıkan özelliği, Türkiye'de henüz hizmet vermeyen Showtime ve HBO'ya özel dizileri izleyebilmeniz. Bunların arasında House of the Dragon, Dexter: New Blood, Your Honor, Watchmen gibi birçok yapım bulunmakta. HD görüntü kalitesine sahip, geniş bir film ve dizi kütüphanesi olan beIN CONNECT'te Digiturk için, Filmin ve Dizinin Yıldızı paketine 79 TL ödemeniz gerekiyor. Eğer Digiturk harici kullanmak isterseniz aylık 49,90 TL, yıllık 299 TL fiyatları bulunuyor.

Hatırlatma: Geçtiğimiz haftalarda beIN CONNECT'in yerini TOD almış durumda fakat beIN CONNECT hesabınızı bir süre giriş yapmak için kullanabilirsiniz.

Puhutv

Ücretsiz bir platform olan puhutv izleyicilerin göz bebeği. Yerli dizileri anında, kesintisiz ve ücretsiz bir şekilde izlemek isteyenler için puhutv her zaman yanınızda. puhutv Şahsiyet ve Dip gibi yerli yapımlarıyla biliniyor. Arşivi çok geniş olmasa da, yerli ve Avrupa sinemasından film ve dizileri barındıran platforma üye olmanız yeterli. Eğer isterseniz üye olmadan da içeriklere erişebiliyorsunuz fakat diziye kaldığınız yerden devam etme, listeye ekleme gibi özelliklere erişmek için üye olmanız gerekli.

Turkcell TV+

2012 yılında yayına başlayan Turkcell TV+ sayesinde tüm televizyon kanallarına erişim sağlayabilirsiniz. Yerli, yabancı dizi ve filmlerin yer aldığı bu platformun içeriklerine ayda 40 TL(Evde TV+) ödeyerek sahip olabilirsiniz. Turkcell TV+'ın en büyük eksilerinden birisi, bazı içeriklerini otomatik olarak filtrelemesi olarak görülüyor.

GAİN

Yeni dizi ve film platformların birisi olan GAİN, kısa zamanda adını birçok kişiye duyurmayı başarmıştı. Platform ilk başlarda yalnızca mobil cihazlardan yayın yaparken artık Smart TV'ler ve tarayıcılarda da ulaşılabilir durumda. Kısa dizi ve filmlerinde bulunduğu bu platform, genellikle festival filmleriyle öne çıkıyor. Açılımı Güzel Ahlak İyi Niyet olan GAİN, bağımsız yapımları da destekleyerek daha özgün içeriklere önem vermektedir. Daha çok sanatsal film ve dizileri bulunduran GAİN'in aylık abonelik ücreti 21,90 TL, yıllık abonelik ücretiyse 166,80 TL tutarında.

Tivibu GO

Türk Telekom'un dijital yayın platformu olan Tivibu GO, HD kalitesinde yayın sunuyor. Birçok yerli ve yabancı dizi-filme ulaşabileceğiniz Tivibu GO'da, Sinema Paketi fiyatı aylık 26,90 TL olarak belirlenmiş durumda. Ayrıca filmleri isterseniz uygunluk durumuna göre kiralayabiliyorsunuz.

YouTube Originals

YouTube Premium alarak faydalanabileceğiniz YouTube Originals'da, Lifeline ve Origin gibi diziler ön plana çıkıyor. Genellikle YouTuber'larında kendine ait yapımları bulunan YouTube Originals, geçen sene itibariyle artık yeni projelere destek vermeyeceğini açıklamıştı. Bu yüzden artık, yalnızca eski yapımlara ulaşabiliyorsunuz. İlk 1 ay ücretsiz olan platform daha sonrası için aylık 29,99 TL.