Unutulmuş bir dizi: Chuck

Aynı dizi içinde hem aksiyon, hem romantizm, hem komedi olsun mu istiyorsunuz?


Chuck, Amerikan televizyon şirketi Warner Bros. yapımı bir dizidir. Dizinin başrolünü Zachary Levi ve Yvonne Strahovski paylaşmaktadır. Dizi, 2007-2012 yılları arasında, NBC adlı kanalda yayınlanmıştır. Dizinin IMDb puanı 8,2 dir.

Dizi, Buy More denen bir mağazada çalışan, ablası ile beraber yaşayan, arkadaşları tarafından sevilen, sıradan bir kişi, Chuck Bartowski'ye eski üniversite arkadaşının bir mail göndermesi ile başlar. Bu mailin içinde 'Intersect' adı verilen, Amerika Birleşik Devletleri'nin devlet sırlarını içeren bir video bulunur. Chuck Bartowski'nin bu videoyu izlemesi sonucunda tüm devlet sırları, Chuck Bartowski'nin beynine yüklenir. Artık Chuck Bartowski'nin beyninde bir bilgisayar bulunmaktadır. Chuck Bartowski'nin maili gönderen arkadaşı ise bir bilgisayarda bulunan 'Intersect' i imha etmiştir, dolayısı ile kalan tek Intersect, yani tüm devlet sırlarını bilen kişi, Chuck Bartowski olmuştur.


Devlet sırlarını öğrenmesi üzerine Chuck Bartowski'nin hayatı tamamen değişmiştir. Devlet sırları ile alakalı bir kişi, bir nesne görünce Chuck Bartowski'nin beynindeki bilgisayar, kendisine bir vizyon oluşturmaktadır. Bir CIA ajanı ve bir NSA ajanı, Chuck Bartowski'nin kimliğini tespit etmiş ve Chuck Bartowski'yi koruma altına almışlardır. İki ajan da Chuck Bartowski'nin hala çalışmaya devam ettiği yer olan Buy More'da ve onun yakınında çalışan olarak işe girmiş, dolayısı ile kendisine yakın olmuşlardır.


En başta da belirttiğim üzere, bu dizide aksiyon, romantizm, ve komedi bir arada bulunmaktadır, ve akıcı olarak izlenebilen bir dizidir. O yüzden, ben şahsen bu dizinin hakettiği değeri görmediğini düşünüyorum ve unutulduğunu düşünüyorum. Eğer bir diziye başlamak istiyorsanız, ancak hangi diziye başlayacağınıza karar veremiyorsanız, Chuck dizisine bir şans vermenizi kesinlikle öneriyorum.