Vakit Öldürebileceğiniz 12 İnternet Sitesi

Tüm zamanımızı evde geçirmek zorunda olduğumuz bu günlerde internetteki çok bilinmeyen bu siteleri keşfetmek hiç de fena bir aktivite değil!


Günümüz dünyasında yediden yetmişe internet kullanımı yayılmış durumda. E haliyle kimi zaman bulunmaz bir nimet niteliğinde olan internet kimi zamansa yalnızca vakit öldürmemize neden oluyor. Evde tıkılı kalmak zorunda olduğumuz bu günlerde en büyük eğlencemiz haline dönen internette kullanabileceğimiz ve daha önce çok da duyulmamış olan harika sitelere hep birlikte göz atalım.


https://rave.dj/

Müzikle ilgilenmek sizin için bir tutkuysa ve dj olmak için de imkanlarınız kısıtlıysa, sizi piste alalım hanımlar ve beyler! Bu sitede özgürce youtube veya spotify'dan seçeceğiniz parçaların üzerinde oynayabilirsiniz.

https://pointerpointer.com/

Bu internet sitesinde fareyi ekran üzerinde gezdiriyorsunuz ve geldiğiniz her farklı noktada karşınıza rastgele bir fotoğraf açılıyor. Bu ne işimize yarayacak demeyin! Bazen gerçekten eğlenceli bir hal alabiliyor.

# freelice.com

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı tarafından organize edilen bu site de karşınıza çıkan küçük testi çözerek bir yandan İngilizce çalışırken bir yandan da her doğru cevabınız için 10 pirinç tanesi ihtiyaç sahiplerine gönderiliyor. E hadi ne duruyorsunuz!

https://findtheinvisiblecow.com/

Fareyi ekranda gezdirerek görünmez ineği bulmaya çalışacağınız, soğuk-sıcak oynayarak çocukluğunuza geri döneceğiniz bir internet sitesi. (Oynarken sesi açmayı sakın ha unutmayın!)

# moynoise.net

Bu internet sitesi bazen beklenilenden çok daha kullanışlı oluyor. Her ortam ve aktivite için ayrı ayrı sesleri içerisinde barındıran bu site sayesinde uyumak istediğinizde, doğayı dinlemek istediğinizde, rahatlamak istediğinizde ve daha nicesi için ses seçenekleri mevcut. E bize de bunun keyfini çıkarmak düşüyor!

http://hackertyper.com/

Klavyede rastgele bastığınız tuşlarla hackermış gibi gözükebileceğiniz bir internet sitesi. Dünyayı kurtarmaya aday bir diğer site yani(!)

https://outline.com/

Tüm tembel (öhöm, ya da zamandan tasarruf etmeyi seven) arkadaşların bir hayli işine yarayacak bir site. Bir makalenin linkini yapıştırdığınız da yalnızca okumanız gereken kısmını size sunan ve başka insanların bu makale hakkında düşmüş olduğu notlara da göz atmanızı mümkün kılan bir site. (Ödevlerinizi bir de böyle yapmayı deneyin!)

http://www.staggeringbeauty.com/

''Bunun için de mi site yapmışlar be!'' dediğinizi duyar gibiyim. Fareyi ekranda gezdirerek kurtçuğu dans ettirdiğiniz bir site. (Çok hızlı hareket etmeyin bizden söylemesi!)

http://radio.garden/

Benim de favorilerimden biri olan bu siteyi denemeden geçmeyin! Siteye girdiğinizde karşınızda beliren dünya resminin üzerinde gezindikçe her ülkenin radyosunu dinleyerek yeni şarkılar öğrenme ve yeni kültürlerle tanışma fırsatı yakalayacaksınız.

http://thistothat.com/

Herhangi iki maddeyi birbirine nasıl yapıştırabileceğinizi açıklayan bir internet sitesi. Bunun için de internet sitesi mi açılır yahu demeyin, açmışlar. Hatta olaya bir de filozofik açıdan yaklaşmışlar!

http://www.gutenberg.org/

Telif hakları ortadan kalkmış ve ücretsiz hale gelmiş altmış binden fazla e-kitabı içerisinde barındıran harika bir site. Size de yalnızca bunları okumak düşüyor!

https://haveibeenpwned.com/

İsminden de anlayacağınız üzere hiç "hacklendim mi?" sorusuna bir yanıt arıyorsanız e-posta adresinizi girerek kolayca cevabınıza ulaşabilirsiniz.

Eğer siz de bu sitelerden bir veya birkaçını kullandıysanız yorumlarda buluşalım! Bir yazının daha sonuna geldik, sonra ki yazı da görüşmek üzere. Esen kalın.