Vakit Öldürebileceğiniz 12 İnternet Sitesi #2

Tüm zamanımızı evde geçirmek zorunda olduğumuz bu günlerde internetteki çok bilinmeyen bu siteleri keşfetmek hiç de fena bir aktivite değil!


Karantina günleri uzayıp giderken yeni internet siteleri keşfetmek de hiç fena olmaz değil mi?


https://tastedive.com/

İlk sitemizde siz beğendiğiniz filmleri seçiyorsunuz o da size benzer filmleri gösteriyor. Bence gayet yararlı :) Ayrıca Charmy telefon uygulamasıyla da aynı işlemi telefonunuzdan film ve diziler için yapabilirsiniz.


https://neave.com/

Sitenin içerisinde 7 farklı fonksiyon bulunuyor. Bunlardan benim en beğendiklerim Zoom Earth, Neave TV ve Illusion. Zoom Earth uydular aracılığıyla dünyada herhangi bir yere yakınlaşmanızı yapmanızı sağlıyor (Google Earth çakması diyebiliriz). Neave TV, fazlasıyla saçma bir televizyon. İçeriklerin hiçbir konusu yok ancak tıklayarak kanal değiştirebiliyorsunuz. Illusion ise bildiğimiz ilizyon. Tabii yaparken gözünüz veya başınız ağrıyor değer mi siz karar verin.


https://ihatemyroommate.net/

Ev veya oda arkadaşlarından şikayetçi insanların yazdığı yorumları okuyabildiğiniz bir site. Okuduğunuz zaman çekici gelmese de komik yorumlarla karşılaşabiliyorsunuz. Genellikle yorumlar İngilizce olsa da Türklerin ilgisi de oldukça fazla.


https://www.futureme.org/

1, 3 veya 5 yıl sonrası için kendinize mail göndermenizi sağlayan bir site. Bir nevi gelecekteki halinize mektup yazıyorsunuz. "Gelecek Postası" yazımızda önerdiğimiz gibi!


https://www.flightradar24.com

Özellikle karantina günlerinde uçuşlar sınırlıyken "Şu an gökyüzünde kaç uçak var?", "Nereden nereye gidiyorlar?" gibi sorularınızı cevaplayacak bir site. Bakmanızı öneririm.


https://drawastickman.com/

Bir çöp adam çizerek maceranıza başlıyorsunuz. Daha sonra önergeler doğrultusunda adım adım ilerliyorsunuz. Bakmaya değer :)


http://geacron.com/

M.Ö. 3000 yılından itibaren tüm zamanların dünya haritasını gösteren bir site. Ülkeleri de yazsalarmış daha da iyi olurmuş.


https://29a.ch/sandbox/2011/neonflames/

Eğer uzayla ilgileniyorsanız bu site ilginizi çekebilir. Uzayla ilgilenmiyorsanız da güzel bir resim için gelebilirsiniz çünkü bu sitede kendi Nebulanızı (gaz bulutu) çiziyorsunuz.


https://interfacelift.com/

Madem resimden bahsettik öyle devam edelim. Her türlü ekran boyutu için duvar kağıdı bulabileceğiniz bir site. Açtığınızda "Ee ne yapıcam şimdi?" diyebilirsiniz yavaşça sağ üstteki mavi yazıya tıklayın ve sizlik duvar kağıdınızı seçin.


http://tonematrix.audiotool.com/

Küçük karelere tıklayarak kendi müziğinizi oluşturabileceğiniz bir site.


https://www.incredibox.com/

Girdiğinizde çıkamayabileceğiniz bir internet sitesi. Hem kendi müziğinizi yapabilir hem de daha önce yapılmış olanları dinleyebilirsiniz. Böyle kuru kuru söyleyince olmuyor girip denemeniz lazım!


https://www.ocearch.org/tracker/?list

Flightradar benzeri bir site daha. Denizde yaşayan canlılara yerleştirilen takip cihazı sayesinde hangi canlı nerede veya hangi rotayı izliyor görmeniz mümkün.


Eğer siz de bu sitelerden bir veya birkaçını kullandıysanız yorumlarda buluşalım! Bir serinin daha sonuna geldik. Esen kalın.