Vampir özleyenler burada mı?: "What do we do in the shadows?"

What we do in the shadows dizisi üzerine eleştiri.

Bu aralar izlemekten keyif aldığım dizilerden biri What we do in the shadows. Ordan buradan aşırdığım DisneyPlus şifresiyle ne varmış burada diye gezinirken karşıma çıkan, 2014'te aynı adlı filmden uyarlanan parodi/komedi. Başrolde dört tane vampir ve bir insan var. Dizinin kendine has yanlarından biri de karakterlerin her birinin İngilizce aksanının farklı oluşu bence. Nandor'un Asyalı, Laszlo'nun British ve Nadja'nın nataşavari aksanını duymak gerçekten diziye renk katıyor. Bu saydığım üç vampirin dışında bir vampir daha var ve açıkçası adını duymak çok da size yabancı gelmeyecek, nitekim bu tip vampirlere ben işteyken ya da metrobüsteyken kolaylıkla karşılaşabiliyorum. Bahsettiğim karakter enerji vampiri. Yani dördüncü vampir Colin bir enerji vampiri ve görevi insanları hayattan bezdirip tüm enerjilerini emmek.

Sosyal göndermeler de yer alıyor dizide yeri geldiğinde. İnsan olmaya dair eleştirel bir bakış var ve kendini başka bir türün gözünden bakıyormuşçasına bir kapı aralıyor izleyicinin zihninde. Dizide vampir Nandor'a hizmet eden kişi Guillermo adında bir insan. Nandor'un her dediğini yapan ve vampir olmak isteyen bir herif Guillermo. Sonsuza dek yaşamak istiyor ve vampirlere has tüm özelliklere ciddi derecede hayran. Efendisi Nandor'la olan ilişkisi de dizinin tadı tuzu diyebilirim. Vampirlere bakire kanı getirmekle aynı zamanda görevli.

Hepsi aynı evde yaşıyor ve gündüzleri odalarındaki tabuta girip uyuyorlar, gece olunca da hizmetkar Guillermo kaldırıyor onları. Geçimlerini de işlettikleri bir bardan kazanıyorlar ve bu vampirler parayı çok seviyor:) Uzun yıllar yaşasalar da değer kazanmaya devam eden birkaç şeyden biri sonuçta para.

Diyalogları ve karakterleriyle çok renkli, farklı bir dizi what do we do in the shadows. Parodi sevenler kaçırmasın derim.