Victoria Secret Tur'23 İle Güzelliği Yeniden Yapılandırıyor

"Bir kadını gerçekten tanımlayabilecek tek kişi kendisidir."

Amerika merkezli bir iç giyim ve moda markası olan Victoria's Secret, özellikle seksi iç çamaşırları ve bikini koleksiyonları ile tanınır. Victoria's Secret aynı zamanda yıllık bir defile olan "Victoria's Secret Fashion Show" ile büyük bir üne kavuşmuştur. Victoria's Secret Show, genellikle ünlü modellerin ve mankenlerin podyuma çıktığı, lüks iç giyim koleksiyonlarının tanıtıldığı, müzik ve eğlencenin bir arada olduğu bir etkinliktir. Bu defileler, genellikle yılın en çok beklenen moda etkinliklerinden biri olarak kabul edilir.

Ancak son yıllarda, Victoria's Secret Fashion Show'un eleştirilmesi ve markanın iç giyim sektöründeki değişen talepler nedeniyle bu defilelerin iptal edilmesi gibi kararlar alınmıştır. Bu nedenle Victoria's Secret, son defilesini Aralık 2018'de yapmıştı. Bu defile gibi yaptığı diğer defilelerde dünya çapında milyarlar izleniyordu. Bu büyük etkinin, Victoria's Secret defilesinin bir gelenek haline geldiğini ve toplum üzerinde büyük bir etkisi olduğunu gösterdiği açıktı. Bu zamana kadar seksilik, kadınsılık gibi algıların düzeni onların elindeydi. Doğal olarak böylesine geniş bir izleyici ve alıcı kitlesine ulaşmak, beraberinde büyük bir sorumluluk getirir. Victoria's Secret Fashion Show, iç giyim dünyasının önemli bir parçası olarak uzun yıllar boyunca moda ve eğlence dünyasında iz bıraksa da zamanla değişen moda trendleri ve toplumsal değerler, markanın yeni yönlere doğru evrilmesini zorunlu kıldı.

Ancak, marka ilk başta bu gerçeği reddederek koleksiyonlarında ve reklamlarda destekli sutyenleri, fit vücutları ve benzeri unsurları vurgulamaya devam etti. Ta ki Kasım 2019'da, Victoria's Secret'ın sahibi Jeffrey Epstein'in cinsel taciz suçlamalarıyla gündem olana kadar.



Bu olumsuz haberlerin ardından marka, büyük bir değişim ve dönüşüm sürecine girdi. Megan Rapinoe, Priyanka Chopra Jonas gibi farklı beden tiplerini ve görünüşleri temsil eden isimlerle çalışmaya başladı ve ürün yelpazesini genişletti. Down sendromlu ilk VS mankeni olan Sofía Jirau gibi isimlere yer verdi. Ürünlerinde ise emziren annelere ve meme kanseri ameliyatı geçiren kişilere yönelik ürünler üretti. Böylece marka bu zamana kadar oluşturduğu "kusursuz olmak" imajından uzaklaşarak kusurları ve seksi olmayı başka bir şekilde ele almaya başladı.


Şimdi marka, büyük bir hamle yaparak 26 Eylül'de Amazon Prime'da gösterime sunulacak uzun metrajlı bir belgesel filmle her yıl düzenlenen defilesini yeniden hayata geçirecek.

Birçok ünlü isme yer veren bu belgeselde amaçlanan bu zamana kadar oluşturulan "güzellik ve seksilik" algılarını kökten değiştirmek ve yeniden tanımlamak. Öyle ki tanıtım videosunda gördüğümüz gibi tüm vücut tiplerinin ve dünyanın her yerinden olan kişilerin bulunduğu bir belgesel. Victoria's Secret, bu değişim sürecini daha geniş bir kitleyle paylaşmayı ve hatta ikonik kanatları gösteride yeniden kullanmayı hedefliyor. Böylece hem marka olarak imajını yeniden yapılandırıp geçmişteki kötü anları akıldan silebilecek hem de güzeliğin sadece tek bir olgudan ibaret olmadığıını dünyaya anlatabilecek.


Daha fazla bilgi için https://www.victoriassecret.com/us/vs/vsnow/worldtour