Vizyona Bomba Gibi Dusen Iki Film : "BARBENHEIMER"

Yaz doneminin en bomba iki filmi ve olaylari

Büyük patlama yapması beklenen Greta Gerwig'in yönettiği Barbie ve Christopher Nolan'ın yönettiği Oppenheimer aynı gün izleyicileriyle buluşuyor. Barbie filminde Margot Robbie ve Ryan Gosling başrolde görülürken, Oppenheimer'da ise başrolü Cillian Murphy, Matt Damon ve Robert Downey Jr. çekiyor.

İki filmin birbirlerine karşı yaptığı reklam kampanyalarında tatlı atışmalar görülmekte. Bu ateşi yakan kişi ise yakında kendi filminin de çıkmasını beklediğimiz Tom Cruise! Barbie ve Oppenheimer filmlerinin afişlerinin önünde fotoğraf çekilip tweet atarak hem bir atışmayı başlatmış oldu hem de başarılı bir şekilde kendi filmini tanıtma fırsatı yakaladı.


Tom Cruise'un attigi tweet: https://twitter.com/TomCruise/status/1674062557517168643?s=20


Buna kayıtsız kalmayan Greta Gerwig ve Margot Robbie de 2 gün sonra aynı şekilde fotoğraf çekinip Oppenheimer'a mesaj gönderdi. Daha sonra Cillian Murphy afislerin onunde fotograf cekinmese de sessizligini bozdu ve röportajında şunlara yer verdi: “Barbie'yi %100 izleyeceğim ve sabırsızlıkla bekliyorum” ve ardından ekledi: “Bence harika film yapımcılarına ait iki harika filmin, aynı gün vizyona girmesinin sektör ve izleyiciler için harika olduğunu düşünüyorum. Ayrıca tüm gün sinemalarda olacaksınız, bundan güzel ne olabilir ki?” diye ekledi.

Bu dostane atışmalar tabii ki tartışmalara da sebep oldu. Barbie fanlarından bazıları Oppenheimer'a, Oppenheimer'ın fanlarının bazıları ise Barbie filmini izlemeye gitmeyeceklerini sosyal medyada duyurdu. Başta film stüdyolarına korkulu günler yaratmış olsa da bu durum iki filmin de popülerliğini arttırıp çoğu insanda merak uyandırdı ve tüm gözler bu iki filme çevrildi.

Buna ek olarak dünyanın en büyük sinema zincirlerinden olan AMC'den gelen açıklamaya göre; iki filmi aynı gün izlemek için 20.000'den fazla bilet satışı olmuş ve cumartesiden pazartesiye kadar olan süre zarfında ise satışlar %33 artmış. Boylelikle studyolarda yuzler gulmeye baslamis.


Tüm gözler bu iki filme çevrilmişken, tüm dünya hangi filmin başı çekeceğini merakla beklemekte.


Peki siz bu yarışı hangi filmin kazanacağını düşünüyorsunuz?

Margot Robbie ve Ryan Gosling ikilisinden efsanelerin Barbie filmi mi, yoksa Cillian Murphy, Matt Damon ve Robert Downey Jr. barındıran oyuncu kadrosuyla ağızları açık bırakan Oppenheimer mı?