Windows 7'den Vazgeçme Zamanı

Microsoft, Windows 7 işletim sistemi için desteğini çekme kararı aldı. Endişelenmeyin, bilgisayarınızı elinizden almayacaklar. Ama sizin de artık yeni dünyaya açılma zamanınız gelmiş olabilir.

Bu desteği çekme kararı sadece normal kullanıcılar için geçerli, şirketlere yönelik güncellemeler devam edecek fakat bu da 2023 yılında son bulacak. Biz şirketlerle ilgilenmediğimiz için o konunun derinine inmeye gerek yok.

"Hâlâ Windows 7 kullanan var mı ya"? diye soracak olursanız kısaca bilgi vereyim. Dünya üzerinde masaüstü cihazlarda 77.4% ile Windows işletim sistemi tercih ediliyor ve bu cihazların 26.79% 'u Windows 7. Ülkemizde ise 35.56% gibi azımsanmayacak bir oranla hala Windows 7 tercih edilmekte.

Microsoft desteği kestikten sonra Windows 7 kullanmakta ısrarcı olacaksanız üçüncü parti antivirüs yazılımları kullanmaya başlamanız gerekebilir. Özellikle Microsoft'un desteği kesmesini fırsat bilip, piyasada çok fazla virüs türeyeceğine eminim. Endişe etmemize gerek olmayacak kadar ileri tarihlerde oynamak istediğimiz oyunlar, programlar da muhtemelen Windows 7 destekleri olmayacak şekilde gelecektir. Fakat henüz bu denli popüler olmuş hiçbir işletim sistemi tarihe gömülmedi. Bazen Windows 98 bile kullanan müptezel arkadaşlarımız da mevcut.

Yine de işletim sisteminizi Microsoft'un güncel sürümlerine yükseltmeniz sizi rahat ettirecektir.