Winnie The Pooh Aslında Kim?

Winnie'nin hikayesine göz atmak ister misiniz?

Çocukken izlediğimiz en değerli çizgi dizilerden olan Winnie-The-Pooh'nun bilmediğiniz bir hikayesi olabilir. Goodbye Christopher Robin'i izlediyseniz Winnie'nin yaratıcısı A.A. Milne ve oğlu Christopher Robin'in biyografik hikayesine aşinasınızdır ama ben biraz daha geriye gidip Winnie isminin asıl sahibinden bahsedeceğim size.

Gönüllerimize taht kuran Pooh Bear'e ilham olan ayı aslında Amerikalı, siyah bir ayıydı. Bu yavru ayı Birinci Dünya Savaşı'nda askerlik yapan veteriner Harry Colebourn tarafından White River'da mola verdikleri sırada keşfedilmişti. Onu görür görmez kucağına alan Harry, yavrunun annesinin öldürüldüğünü öğrendiğinde onu satın almıştı. İsmini de yaşadığı yerden ilham alarak Winniepeg koymuştu. Harry Winnie'yi de onunla beraber İngiltere'ye, birliğine götürmüştü. Birlikte sürekli beraber vakit geçirdikleri için tüm birliğin maskotu haline gelen Winnie herkesin sevgilisi haline gelmişti.

Harry Colebourne ve Winniepeg (1914)

Harry, Coulbourne savaş sırasında Fransa'ya konuşlandırılınca Winnie'yi Londra Hayvanat Bahçesi'ne yerleştirdi. Savaş bittiğinde onu Winniepeg'e götürmeyi planlayan Harry, hayvanat bahçesinde Winnie'nin mutluluğuna şahit olunca bundan vazgeçmişti. Winnie tüm ziyaretçilerin, özellikle de çocukların gözdesi olmuştu. Harry birlikte geçirdikleri vakit boyunca ona çok iyi davranmış ve onu çok iyi eğitmişti. Bu yüzden Winnie çok arkadaş canlısı bir ayıydı. Hayvanat bahçesinde bulunduğu yere çocukların girmesine ve elleriyle onu beslemelerine izin veriliyordu. Onu çok seven çocuklardan biri de A.A. Milne'nin oğlu Christopher Robin Milne'den başkası değildi.

Christopher Robin ve Winniepeg (London Zoo)

Babasından sık sık onu hayvanat bahçesine götürmesini isteyen Christopher Robin, onu elleriyle besleyip, ona yumaşak ayıcık kucaklaşmaları veriyordu. Christopher Robin, Winniepeg'i o kadar çok seviyordu ki peluş ayısının ismini Winnie koymuştu. Pooh ismi de zaman zaman beslediği bir kuğudan geliyordu. Böylelikle ayıcığın ismi Winnie-the-Pooh olmuştu. Babası da Christopher Robin'in oyunlarından ve diğer oyuncaklarından ilham alarak Winnie-the-Pooh'nun maceralarını konu alan eserleri kaleme almaya başlamıştı.

Londra Hayvanat Bahçesi'nde, 20 yaşında hayata gözlerini yuman Winniepeg'in ardından Winnie-The-Pooh da herkesin gözdesi olmuştu.