Witcher Evreninin Pek Bilinmeyenleri Sizlerle!

Hazır Netflix aracılığıyla dizisi yayınlanan bu muhteşem serinin bilinmeyenleri hakkında bilgi sahibi olmak ister misiniz?


Öncelikle sizleri uyaralım! Okuyacağınız bu bilgiler oyun ve kitaptan spoiler içermektedir. Bu yüzden okumaya veya oynamaya niyetiniz varsa yazımızı daha sonra okumanızı tavsiye ederim.

Ithlinne’in Kehaneti ve Nilfgaard


Emhyr ikinci Kuzey savaşını başlatmadan önce ülkede bazı karışıklıklar yaratma niyetindeydi. Elflere topraklarını vaat ediyor, Nilfgaard tellalları tarafından yapılan propagandalar eşliğinde güneyde fethedilen krallıklarda yaşayan insanların mutlu, huzurlu ve zengin bir hayat sürdürdüklerini söylüyordu. Kehanette White Flame Emhyr Var Emreis iken, White Queen ise muhtemelen, Emhyr’in ele geçirmeye çalıştığı Ciri idi.

White Chill will come to be,

And after it the White Light.

And then the world will be reborn

Through the White Flame and the White Queen.


Büyücülerin Açtığı Portallar

Kullanımı sırasında ölüm soğuğundan başka hiçbir şey hissettirmez. Bu his ise portalın kullanım süresine göre değişir. Gidilen mesafe ne kadar uzunsa portalın kullanım süresi o kadar artar. Kuzey tarihinin bir döneminde portalları kullanmak, büyücüler arasında oldukça modaydı. Aslında Witcher serisinde Yennefer sayesinde buna bir çok kez şahit olmuştuk.


Unicornlar


Unicorn boynuzu ile yara almış hiçkimse iyileştirilemez. Hiç bir büyücü bu kuvvete sahip değildir.


Ormanın Muhafızları

Kuzey krallarının özel askeri birliklerinden ve Scoia’tael komandolarının ortaya çıkmasından önce, Ormanın Muhafızları ismini alan bir grup Verden’li korucu, karşılaştıkları gayriinsanları -özellikle elfleri ve dryadları- gördükleri yerde avlayıp, çeşit çeşit öldürme yöntemleriyle infaz ettiler. Savaşlar başladıktan sonraki akıbetleri hakkında bir bilgi bulunmamaktadır.


Nilfgaard Kadınları ve Özgürlük

Nilfgaard İmparatorluğu ile Kuzey Diyarının ayrıldığı noktalardan en ilginci, kadın cinsine verilen hak ve özgürlüktü. Nilfgaard kadınları, vücutları konusunda kendi başlarına karar verir, hamilelik sırasında bile bebeğe ne yapacağını sadece anne karar verebilirdi. Eğer kadın çocuğu doğurmak istiyor veya istemiyorsa, erkeğin her iki kararı da reddetme hakkı olmaz.