Yabancılar için bir haftalık İzmir rehberi

Yabancılar için 7 günlük kolay İzmir rehberi


Geçen hafta Güney Kore'den gelen arkadaşım için birlikte yapabileceğimiz aktivitelerin listesini çıkartarak bir gezi planı oluşturdum. Bu gezi planını oldukça rahat, aynı zamanda bütün önemli yerleri ve görülmesi gereken yerli deneyimini edinebilmesi adına oldukça titizlikle hazırladım.

Bugün sizlere bu planı anlatacağım.

Aslında, her ne kadar on günlük bir plan olmuş olsa da, bunu yedi güne düşürerek daha kompakt bir program olarak sizlere sunmanın mantıklı olacağını düşündüm.

Uçağın indiği gün hep birlikte güzel bir ev kahvaltısı yaparak, jetlagi atabilmek adına sakin bir gün geçirdik. Akşam ise yine güzel ev yemekleri yedikten sonra, Üçyol'da bulunan Uğur Mumcu parkına doğru bir yürüyüş yaptık, orada da köpek ve kedileri sevdik. Eğer misafiriniz evcil hayvanları çok seviyor ve sokak hayvanları olmayan bir ülkeden geliyorsa, kesinlikle kedi ve köpeklerin bol olduğu bir parka gitmenizi tavsiye ederim.


2. GÜN

İkinci güne geçtiğimizde ise sabah erken saatlerde uyanıp yine güzel bir kahvaltı yaptık. Öğle yemeğinden hemen sonra Konak Meydanı'nı gezip, oradan doğruca Karşıyaka çarşıya geçerek, hem ana yapıtları görüp hem de biraz alışveriş yapmış olduk.

Çeşit çeşit kıyafet arasından birçok şey seçtiğimiz bir alışveriş günü olduğu için, günün alışveriş günü olduğunu sembolize etmesi için sadece New York yazılı bir sweatshirt koyabiliyorum.

Ardından, Bostanlı'ya akşam için geçtik. Bostanlı'da Ohannes'te eğlendikten sonra da geç saatlerde eve döndük.


3. GÜN


3.günümüz 9 Eylül'e denk geldiği ve o gün Tarkan konseri olduğu için, tekrar Konak Meydan'a gidip, bugünü Kemeraltı'nı gezme günü ilan ettik. Bugün biraz geç çıktığımız için hızlıca Kemeraltını gezip, aperatif olarak midye dolma ve meybuz yedik. Ardından, konser saatine dört saat kala, Konak Pier'in oradan Alsancak'a doğru yürüyüşe çıktık. Jetlerin gösterisini izleyerek Alsancak'a ulaştık. Bugün de Etli Ekmek ve Lahmacun yedik, ardından güzel çay içtik.

Ayran da sipariş ettik, ancak ayranı genellikle yabancılar çok beğenmediği için, arkadaşımızın da çok beğendiğini söyleyemeyiz. Ardından da Sevgi Yolu'nu hep birlikte gezdik,takılara baktık ve birkaç hediyelik eşya aldık.

Yemekten sonra konser alanına geçtik, ve 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunu hep beraber dans edip eğlenerek kutladık.


4. GÜN

Bugün biraz dinlenme günüydü, konser sonrası çok geç geldiğimiz için evden oldukça geç saatlerde İnciraltı'na piknik yapmaya çıktık.

İnciraltı sahili akşamları oldukça hareketli, özellikle de haftasonu. Doğum günü kutlamaları, çeşitli eğlenceler, arkadaşlarıyla veya aileleriyle mangal yapan birçok insan görebilirsiniz. Aynı zamanda bisiklet kiralayabilir ve kıyı şeridinin tadını çıkarabilirsiniz.


Sadece yürümek değil, ayı izleyebileceğiniz, iki sandalye atıp denizi seyredebileceğiniz harika bir yer. Birileriyle bir şeyler konuşmak, muhabbet etmek ve sadece rahatlamak için kesinlikle gidilmesi gereken bir yer.


5. GÜN

4.günde oldukça sakin bir gün geçirmemizin bir diğeri, beşinci günün oldukça hareketli planlanmış olmasıydı da diyebiliriz. Bugün için, Efes, Şirince ve Meryem Ana turu ayarlamıştık, hep birlikte bu tura çıktık. Hatta, turda aynı zamanda sırt çantasıyla seyahat eden bir Amerikalıyla da tanıştık ve grubumuza o da dahil olmuş oldu.

Böyle çeşit çeşit turlar bulabilirsiniz, ancak ben Efes'e son on yıldır gitmediğim ve gerçekten de gitmeyi ve yeniden görmeyi çok istediğim için Efes-Şirince turunu seçtim.

Turumuza aynı zamanda şarap tadımı da dahildi, ancak dahil olmasa bile Şirince'ye gittiğiniz takdirde her yerde ücretsiz şarap tadımı yapabilir, beğendiğiniz her şarabı alabilirsiniz.

6. GÜN

Bir aktif günün ardından, yine aktif, ancak daha az efor gerektirecek bir aktivite: PLAJ GÜNÜ!

Aslında, Çeşme-Seferihisar da mantıklı bir deniz günü olabilirdi, ancak 6.günde hava oldukça rüzgarlı ve serin olduğu için, Urla veya Mordoğan tarafına gitmenin daha mantıklı olduğunu düşündüm. Mordoğan'a daha sıklıkla gittiğim ve tüm bölgeye daha hakim olduğum için Mordoğan'a gitmeyi tercih ettik. İzmir Fahrettin Altay İstinye Park Avm'nin oradan dolmuşlar kalkıyor ve gidiş dönüş kişi başı 110TL. Çeşmealtı, Urla, Seferihisar, Çeşme, Gümüldür, herhangi bir sahile de ortalama gidiş dönüş 50-200 TL arasına gidebilirsiniz.

7. GÜN

Bugün bizim henüz son günümüz olmadığı ve üç günümüz daha olduğu için, bugünü de sakin ve evde geçireceğimiz bir gün olarak ayarlamaya karar verdik. Ancak, sabah erken kalkıp direkt Hatay Pazarına doğru yola çıktık. Kıyafet, çorap,takı... Her türlü ihtiyacınızı oldukça ucuz fiyatlara orada bulabilir, normal mağazanın yarı fiyatına birçok şey alabilirsiniz.



Ancak, İzmir'i rahat rahat gezmek, çok fazla yorulmamak ama yine de her yeri gezip görmek istiyorsanız, bu yedi günlük program size rahat gelecek ve çok da zorlayıcı olmayacaktır. Bunun dışında da, eğer yorulmaya ve kısa sürede daha fazla şey görme taraftarıysanız, bu yedi günlük programı 3-4 güne düşürmeniz de oldukça kolay olacaktır.

Eğer, 7.gününüz son gününüzse, bu programa Ayvalık eklemenizi de tavsiye ederim.

Keyifli Seyahatler!