Yağmur Adam

"Rain Man," 1988 yapımı bir dram filmidir. Yönetmenliğini Barry Levinson üstlenmiş, başrollerinde Dustin Hoffman ve Tom Cruise yer almıştır.

1989 yapımı, yönetmenliğini Barry Levinson'ın üstlendiği, başrollerinde Dustin Hoffman ve Tom Cruise'un yer aldığı dram komedi türü film.

Los Angeles'da maddiyata dayalı bir hayat süren, tabiri caizse fırlama Charlie ile otizm hastalığına sahip Raymond'ın dramatik ve zaman zaman da komik olabilen serüvenleri anlatılıyor.

Charlie senelerdir görüşmediği babasının vefatı üzerine kalan mirastan yararlanacağını düşünerek hesaplar yapar ve yola çıkar. Oysa Charlie'ye sadece 1949 model bir Buick bırakan babası mirasının tamamını abisi Raymond'a bırakmıştır. Charlie'nin hemen ikna edip mirası elinden alabileceğini düşündüğü abisi özel bir insandır. Abisinin otistik bir dâhi olduğunu öğrendikten sonra Raymond'u kaldığı klinikten kaçırıp ülke çapında bir seyahate çıkarır. Tamamen miras çabasıyla abisine katlanmak zorundaymış gibi hisseden Charlie, abinin yaşamı zorlaştıran alışkanlıklarıyla çileden çıksa da otistik adamın matematik ve hafızalama konusundaki insanüstü yeteneği ile Charlie ve kız arkadaşı sıklıkla hayrete düşer. Las Vegas'daki kumarhanelerde abisini oyuna dahil ederek bu insanüstü dehanın kabiliyetinden yararlanarak hile yapıp köşeye dönmeye çalışır. Beraber geçirdikleri günler boyunca Charlie sadece Raymond'u değil hayatının ve geçmişinin bir parçası olduğunu fark eder ve kardeşini bırakmak istemez.