YARGI-Dizi İncelemesi

Yargı dizisi, konusu ve oyuncuları

Yargı, Ay Yapım tarafından imzalı, yönetmenliğini Ali Bilgin'in üstlenmekte, senaryosunu ise Sema Ergenekon'un kaleme aldığı, ilk bölümü 19 Eylül 2021 tarihinde Kanal'de yayımlanan dram, aksiyon, psikolojik gerilim, polisiye ve suç türündeki Türk televizyon dizisidir. Başrollerini ise Kaan Urgancıoğlu ile Pınar Deniz paylaşmaktadır.

Dizinin konusu , işinde çok başarılı olan Cumhuriyet Savcısı olan Ilgaz ve başarılı bir avukat olan Ceylin’in yolunun kesişeceği bir cinayet yer alıyor.

Kardeşinin baş şüpheli olduğu cinayet için Ilgaz mesleği ile ailesi arasında kalıyor , Ceylin ile anlaşıyor.

Ceylin gözüne batan bazı şüpheli noktaları gizlemeye çalışırken Ilgaz ve Emniyet Amiri olan babası onun aksine dürüst davranmayı seçiyor.

Tüm oklar Çınarı gösterirken öldürülen genç kızın kimliği ile her şey bir anda tepetaklak oluyor. Çünkü çöpte cesedi bulunan kimliği belirlenemeyn genç kadın aslında avukat Ceylinin kız kardeşi olduğu ortaya çıkıyor.

Ceylin, kardeşinin öldüğünü öğrenmesi ile sarsılırken Ilgaz da en az onun kadar sarsılıyor.

Baş şüpheli olmasına rağmen hiçbir şekilde konuşmayan Çınar için durum gittikçe kötüleşirken dizinin her saniyesinde farklı bir şüpheli ortaya çıkıyor.

Ceylin, bilgi almak için Çınar’ın avukatı olmakla kardeşini savunmak arasında kalıyor.

Ilgaz ona her konuda destek olmaya hazır dururken ikisinin de beklemeyeceği gelişmeler olmaya devam ediyor.

Yargı Oyuncuları

Ilgaz Kaya / Kaan Urgancıoğlu

Cumhuriyet Savcısı Ilgaz Kaya karakterine başarılı oyuncu Kaan Urgancıoğlu hayat veriyor. Dürüst, güvenilir, aile ilişkileri iyi olan ve ekibi tarafından sevilen bir savcıdır. Ancak kardeşi Çınar’ın bir kadın cinayetinde baş şüpheli olmasıyla hayatı farklı bir akışa doğru sürüklenir. Ilgaz bu cinayet sonrasında kardeşini konuşturmayı başaramaz. Babasının da durumu onu şüpheye düşürür. Ailesiyle büyük bir sınav onu beklemektedir.

Ailesini her zaman gururlandırmış. Başarılı, sakin, her zaman doğruyu yapan bir adamdır. Ailede doğru çocuk olarak öne çıkıyor diyebiliriz. Kardeşi suçlu bile olsa gerekli tüm işlemlerin doğru bir şekilde yapılmasını destekler. Ancak kardeşinin avukatı olarak seçtiği Ceylin onunla aynı düşünmez. Bazı delilleri ortadan kaldırmaya çalışır. Ilgaz ve babası bu duruma olabildiğinde engel olur.

Ceylin Erguvan / Pınar Deniz

Başarılı bir avukat olan Ceylin Erguvan karakterine başarılı oyuncu Pınar Deniz hayat veriyor. Savcı Ilgaz’ın kardeşinin avukatını olmayı kabul ettikten sonra öldürülen kişinin kendi kardeşi olduğunu öğrenmesiyle dağılacaktır fakat çok çabuk toparlanıp gerçek katili bulmak için savaşmaya hazır bir kadındır. Güçlü, istediğini alan ve başarılı bir avukattır.

Kardeşiyle yakın bir ilişkisi olduğunu düşünür. Ancak öldürülmesinin ardından ortaya çıkan gerçekler bu durumun tam aksini gösterir çünkü aslında İncinin bir sürü sırrı vardır. Yine de hiçbir şey kardeşinin katilini araması için Ceyin’e engel olamaz. Ilgaz ve diğerleri ona engel olmaya çalışsa da Ceylin, gerçek katili bulana kadar durmayacaktır.

Metin Kaya / Hüseyin Avni Danyal

Cinayet Büro Amiri olan Metin Kaya karakterine usta oyuncu Hüseyin Avni Danyal hayat veriyor. Yıllardır emek verdiği mesleğinde başarılı olan Metin herkes tarafından saygı duyulan bir adamdır. Eşini kaybetmiş olan Metin’in üç çocuğu vardır çocuklarına hem annelik hem babalık yapmaktadır. Cinayet şüphelisi olan ortanca oğlu Çınar ile araları pek iyi değildir. Bu nedenle ilk andan itibaren Çınar’a gerçek bir suçlu gibi davranır. Metin’in her zaman favorisi Ilgaz olmuştur. Çınar onun bir çocuktan beklediklerini karşılamamaktadır.

Yekta Tilmen / Uğur Polat

Başarılı ve saygın bir avukat olan Yekta Tilmen karakterine usta oyuncu Uğur Polat hayat veriyor. Ceylin’in babası olan Zafer ile birbirlerini tanıyorlar. Aynı zamanda Ceylin ile davalarda karşılıklı olarak bir rekabet halindeler. Zafer Erguvan, kızının davasında da Ceylin yerine Yekta Tilmen’i seçer. Bunun en önemli nedeni Yekta Tilmen’in tecrübeleridir. Ceylin’in bu davanın üstesinden gelemeyeceğini düşünür.

Pars Seçkin / Mehmet Yılmaz Ak

Cumhuriyet Savcısı olan Pars Seçkin karakterine Mehmet Yılmaz Ak hayat veriyor. Ilgaz ve ailesini yakından tanıyan Pars, İnci Erguvan vakası ile ilgilenen savcıdır. Ilgaz ile görünürde iyi gibi olsalar da onun açığını yakalamak için uğraşır. Bunun nedeni ise Ilgaz’ın kız kardeşini üzmesidir.

Gül Erguvan / Zeyno Eracar

Ceylin ve İnci’nin annesi olan Gül Erguvan karakterine usta oyuncu Zeyno Eracar hayat veriyor. Başarılı oyuncu aynı zamanda Zafer Erguvan’ın da eşidir.Ceylin,İnci ve Aylinin annesidir. Kızı İnci’nin ölümünü öğrendikten sonra kendini dağıtır. Aynı zamanda hiçbir şekilde İnci’nin öldüğünü kabul etmez ve dizinin başlarında psikolojisi bozulmuş bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.

Zafer Erguvan / Ali Seçkiner Alıcı

Ceylin ve İnci’nin babası olan Zafer karakterine usta oyuncu Ali Seçkiner Alıcı hayat veriyor. İşinde gücünde olan Zafer, bir süre önce masum olduğu halde hırsızlık suçlaması ile ceza almıştır. Gemi kaptanlığı işine de bu suçlama nedeniyle son verilmiştir .

Eren Duman / Uğur Aslan

İnci Erguvan cinayeti ile ilgilen Eren Duman karakterine Uğur Aslan hayat veriyor. Ilgaz ve Büro Amiri Metin ile ilişkisi çok iyidir.Eren ile Ilgazın arkadaşlığı çok iyidir. Çınar’a abisi ve babası için özel davranmaya çalışsa da ailesi bu durumu istemez. Aynı zamanda aile ile yakınlığı Savcı Pars ile zıtlaşmasına sebep olmaktadır. Ancak Eren, Ilgaz’a dava hakkında bilgileri iletmeye devam eder.

İnci Erguvan / Ece Yüksel

Henüz Üniversite öğrencisi olan İnci Erguvan karakterine Ece Yüksel hayat veriyor. Her aşamada İnci hakkında farklı bir gerçek ortaya çıkıyor. Ceylin’e göre okuluna giden, düzenli olarak dersleri ile ilgilenen küçük kardeşidir fakat durumlar gerçekte öyle değildir. Hikayesinin derinlerinde İnci’de düşündüklerinden farklıdır. Yargı dizi konusu da İnci Erguvan cinayetini ve katilinin bulunma aşamalarını anlatıyor. Ayrıca İnci karakterini daha çok anılarda görüyoruz.

Çınar Kaya / Arda Anarat

İnci Erguvan cinayetinin baş şüphelisi olarak göz altında olan Çınar Kaya, Cinayet Büro Amiri Metin’in ortanca çocuğudur. Aynı zamanda Savcı Ilgaz’ın da kardeşidir. Babasına göre serseri olan Çınar, İnci’nin okuduğu üniversitenin kantininde çalışmaktadır. Baş şüpheli olan Çınar, cinayeti işlemediğini söylesede kimse ona inanmamaktadır. Çünkü bunu doğrulayacak başka bir açıklama yapmaz. Bu nedenle herkes için Çınar katil seçenekleri arasında hızla ilk akla gelen isim oluyor.

Neva Seçkin / Başak Gümülcinelioğlu

Savcı Pars Seçkin’in Hakim kardeşi olan Neva Seçkin karakterine Başak Gümülcinelioğlu hayat veriyor.Ilgaz, Çınar’ın bir cinayette baş şüpheli olduğu haberi aldığı gün Neva ile ilişkisini bitirmiştir. Neva için bunun farklı sebepleri vardır ve Ilgaz’ın hala onu sevdiğine inanmaktadır.

Aylin Erguvan Yılmaz / Pınar Çağlar Gençtürk

Ceylin ve İnci’nin ablası olan Aylin Erguvan karakterine Pınar Çağlar Gençtürk hayat veriyor. Dizide oğlunu kaybeybetmesi nedeniyle melankolik, agresif ve anlaşma konusunda sorunları olan Aylin evli ve çocukludur. Ancak eşi ile arasında belirgin bir iletişim problemi vardır. Bu nedenle hırsını etrafındaki insanlardan çıkarıyor gibi durmaktadır.Aynı zamanda Ceylinin ablasıdır.

Laçin Tilmen / Nilgün Türksever

Başarılı oyuncu Nilgün Türksever, dizide Laçin Tilmen karakterine hayat veriyor. Yektanın eşi olan Laçin aynı zamanda Engin’in de annesidir. Aristokrat bir aileden gelmekte olan Laçin hiçbir zaman idealist tavırlarından vazgeçmemiştir. Sıradan bir devlet okulunda kimya öğretmenliği yapmaya devam eder. Bu esnada ise oğlu ve eşi arasında tükenmeyen bir savaşın ortasındadır.

Yargı Karakterleri / Cast

Yargı dizi konusu kadar oyuncuları ile de dikkatleri üzerine çeken bir yapım. Kadrosunda birbirinden başarılı oyuncular yer alıyor. Oyuncuların performansları da her saniye izleyicisini ekranda tutmayı başarıyor. İşte Yargı dizisinin başarılı karakterleri :

  • Kaan Urgancıoğlu / Ilgaz Kaya  
  • Pınar Deniz / Ceylin Erguvan    
  • Hüseyin Avni Danyal / Metin Kaya        
  • Uğur Polat / Yekta Tilmen         
  • Mehmet Yılmaz Ak / Pars Seçkin            
  • Zeyno Eracar / Gül Erguvan      
  • Ali Seçkiner Alıcı / Zafer Erguvan            
  • Uğur Aslan / Eren Duman          
  • Pınar Çağlar Gençtürk / Aylin Erguvan Yılmaz   
  • Ece Yüksel / İnci Erguvan           
  • Arda Anarat / Çınar Kaya           
  • Onur Durmaz / Engin Tilmen    
  • Başak Gümülcinelioğlu
  • Nilgün Türksever           
  • Onur Özaydın  
  • Özlem Çakar                   
  • Zeynep Atılgan              
  • Beren Nur Karadiş