Yaşamak Güzel Şey

Mandıra Filozofu'ndan...

Senaristi ve yönetmeni Müfit Can Saçıntı olan film, 2017 çıkışlı dramatik komedidir.

İlgili kişiyi ilk ''Çocuklar Duymasın'' dizisinde gördüm ve orada da sevmedim. Sonrasında da olduğu hiçbir şeyi izlemedim. Sanırım bende olmayan ve özendiğim boş vermişliğin -en azından canlandırdığı karakterler böyle. Yaptığı işlerden aksi olduğu aşikâr- onda olması hoşuma gitmedi, bilmiyorum.

Konusu güzel dediler ve izledik.


Kanser olduğunu öğrenen, evli ve bir çocuk babası olan başkahramanımız Müfit, bu zamana kadar yaşadığı, hayat denilen ama aslında hiç de öyle olmayan şeyi sorgulamaya başlıyor. Raporlu hastalığını -çizgilere basmama- boş veriyor! Hayatı gerçekten istediği ya da imkân dahilinde istediği şekilde yaşamaya başlıyor.


Kendisine bir liste oluşturuyor; klasik 'ölmeden önce yapılacaklar' listesi. Tek tek yapmaya başlıyor. Bunlar gayet insancıl, mâkul ve masum şeyler. Aklımıza gelen o listedeki gibi uçmalar kaçmalar yok.


Bazı yerleri abartılı buldum. Bazılarında çok güzel yerlere değinilmiş; eğitim sistemi, çalışma hayatı, yaşamak nedir ve nasıl olmalıdır, insanlar neden susar ya da ne olunca konuşmaya başlar, sevgi nedir.. gibi.


Günümüz yaşantısında olan her şeye laf atan bu film, güzel bir olay örgüsüne sahip olsa da yapmacık bir hâli var oyuncuların.


Sadece konusunu beğendiğim bir film oldu.