Yaşayan Efsane Woody

Bu yazımda size nasıl Woody Allen hayranı olduğumu anlatacağım.

'Adamın biri psikoloğa gider: "Doktor, kardeşim delirdi. Kendini tavuk sanıyor!" der. Doktor ise "neden onu da getirmediniz?" der. Bunun üzerine adam "getirirdim ama bana yumurta lazım" der.

İlişkiler hakkında ben de böyle düşünüyorum; tamamıyla mantıksız, çılgınca ve absürttür ama galiba sürdürmek zorundayız çünkü çoğumuzun yumurtaya ihtiyacı var... '(Annie Hall 1977, Woody Allen)

Sinemaya ilgim her zaman vardı ama ne zaman imdb top 250 listesini izlemeye karar verdim işte o zaman hayatım değişti. İlk başlarda vizyon filmleri, adını daha önceden duyduğum ama izlemeye fırsat bulamadığım filmleri izlerdim. Bir gün imdb top 250 listesine bakmaya karar verdim ve sırasıyla izlemeye başladım. Listede bulunan bir film dikkatimi çekti. Bu film tabii ki Woody Allen'ın yönettiği ve oynadığı Annie Hall idi.

Filmde Woody kadın erkek ilişkilerini irdelerken kendi hayat görüşünü de ekrana yansıtıyor. Sevgilisi Woody'yi terk ettikten sonra yeni tanıştığı insanlarda onu arıyor, onunla kıyaslıyor, bilinç altını bize açıyor.

Film her ne kadar romantik komedi olarak geçse de aslında her duyguyu içerisinde barındırıyor . Filmin sonunda eski sevgilisini geri döndürmeyi başaramıyor, ilişkisini tiyatroya uyarılıyor ama bir farkla; mutlu sonla! En sonda ise ekrana dönüp şu sözleri sarf ediyor:

"Ne bekliyordunuz ki? Bu benim ilk oyunum. Sanatta her şeyi mükemmel yapmaya çalışırsınız. Çünkü bunu hayatta yapmak zordur."

Ve benim Woody Allen hayranlığım böyle başlıyor. Sana puanım 10 dostum Woody.. La-di-da