Yazı Zevkli Hale Getirmek

Hep birlikte güzel bir yaz geçirelim.

Birçok öğrenci sınavlarını bitirdi ve iple çektiği o gün geldi çattı. YAZ TATİLİ!

Şanslı olanlar denize yakın yerlere kaçtı. Geri kalanlar ise şehir hayatına mahkum kaldı. Ama yine de bunu güzelleştirmenin yollarını bulabiliriz. Birlikten kuvvet doğarmış. Hep birlikte yazı güzelleştirelim.

Şu kitabı okuyun bu filmi/diziyi izleyin demeyeceğim. Başka aktivitelerden bahsedelim.

1- Sanatsal aktivite arayanlar için: Bulunduğunuz ortamda yanınızdaki kişi ile her iki dakikada bir çizdiğiniz resmi değiş tokuş yapın ve birbirinizin resimlerine eklemelerde bulunun. Tüm yerler dolduğunda ise yaptıklarınız hakkında yorumda bulunun.

Bunu değişik şekillerde de yapabilirsiniz. Bir hikaye kurabilirsiniz. Kurduğunuz hikayeyi çizmeye çalışabilirsiniz. Herkesin hayal gücü farklıdır. Eminim ki çizimleriniz birbirinizinkilerden çok farklı olacaktır.

2- Oyun oynamayı sevenler için: Kendi oyununuzu yapmaya çalışısın. Küçükken elimizdeki tek oyuncak ile hikayeler uydurarak oyunlar oynarız. Büyüdükçe bu alışkanlık gider. Bir defa bile olsa kendi yaptığınız bir oyunu oynamayı tavsiye ederim. Çok zor olmasına gerek yok. İster kızmabiraderi bir kağıda çizin ve çakıl taşlarını piyon olarak kullanın istreseniz de bambaşka bir kutu oyunu yapabilirsiniz.

Tek söylemek istediğim, bilgisayar oyunu yapmayın.

3- Gezmeyi sevenler için: Daha önce gitmediğiniz bir yere gidin. Şehirden uzaklaşmanıza gerek yok. Daha önce gitmediğiniz bir mahalleye gitmek bile sizlere keşfetme duygusunu aşılayacaktır.

Tüm hayatım boyunca aynı şehirde yaşamama rağmen gidip görmediğim bir sürü yer var. Ben de bu yaz bunu uygulamalıyım.

4- Yeni tatlar arayanlar için: Mutfağa girmenin zamanı geldi. İnternetten bulduğunuz tarifleri denemek eğlenceli olacaktır. Yaparken sıkıntı çekseniz bile yaptıklarınızı yemek çok büyük bir zevk verecektir.

Naçizane bir tavsiye, mutfağa sizden başkası girmesin.

5- Hiçbir şey yapmayın. Zamanımı dolu dolu geçirmeliyim derken kendimize verdiğimiz değer düşüyor. Yapmak zorunda olmadığınız hiçbir şeyi yapmayın.


Aklınıza değişik aktiviteler geliyorsa lütfen paylaşın. Güzel bir yaz geçirmenizi dilerim.