Yeditepe İstanbul dizisinden akılda kalan replikler

Şahane dizi Yeditepe İstanbul'dan en güzel replikler

Nerede o eski bayramlar diyoruz ya bazen, ben de bazen nerede o eski diziler diyorum. Kimi zaman yeni dizileri izlemek yerine eskilerden bir tane açıyor, izliyorum. Geçenlerde en son Yeditepe İstanbul dizisini ikinci defa bitirdim ve çok sevdiğim birkaç repliği sizlerle de paylaşmak istiyorum burada.

Yeditepe İstanbul dizisi; Mayıs 2001 ile Haziran 2002 yılları arasında yayınlanmış ve 2 sezon 47 bölümden oluşan dizinin senaryosunu Ali Ulvi Hünkar kaleme almış, yönetmen koltuğunda da Türkan Derya oturmuştur.

Kısaca dizinin konusundan bahsedecek olursak; Olcay (Zuhal Olcay) iş adamı kocası iflas edince kızı Duru (Özgü Namal) ile birlikte maddi durumlarının düşmesinden dolayı orta halli bir mahalleye taşınmak zorunda kalır. Bu mahalle eski tarz sıcak ilişkilerini kaybetmemiş, komşuluğun olduğu samimi bir mahalledir. Mahallenin delikanlılarından Yusuf (Emre Kınay) Mahallenin Romanı isimli bir kitap yazmaya çalışıyor tüm dizi boyunca. Olcay ve kızının mahalleye gelişiyle birlikte mahalle halkının hayatlarının nasıl etkilendiği anlatılıyor bu şahane dizide.

Zengin bir oyuncu kadrosuna sahip olan Yeditepe İstanbul dizisinde yer alan çoğu oyuncuyu günümüzde çok başarılı olmuş bir şekilde çeşitli dizilerde izlemek ve onların ne kadar yaş aldığını görmek de biz izleyiciler için zamanın ne kadar hızlı ve değişken geçtiğini bir kez daha fark ettiriyor :))

  1. 'Bir gün bütün gücümle...'

2. 'Sevgimizi göstermeyi bilmiyoruz biz'

3. 'Karşılaştık ya tek avuntu bu...'

4. 'Çok şükür Ferhan var dedim. Çok şükür dedim'

5. 'Kendi içinde kaybolmayı, bağlarını koparmayı...'

6. 'Yine de, sen iyi misin?'

7. 'Bir delikanlı için...'

8. 'Yine koşardım pencerelere'

9. 'Hep bir şey olacakmış gibi bekledim'

Siz de; daha nice şahane repliklerle dolu bu diziyi izlemek isterseniz, tüm bölümleri TRT kanalının sitesinde veya TRT izle uygulaması üzerinden izleyebilirsiniz. İzleyeceklere keyifli seyirler dilerim şimdiden :)