Yemeğinize Eşlik Edecek Beş Sitcom Önerisi

Artık yemeğinizin soğumasına gerek yok.

1-Friends

1994’te David Crane ve Marta Kauffman tarafından yaratılan o ikonik dizidir. Bir klasiktir. New York’ta yaşayan 6 arkadaşın hikayesini anlatır. Pilot bölümünde, kendi düğününden kaçmış olan Rachel, eski lise arkadaşı Monica’yla karşılaşır. Monica’nın arkadaş grubuna çabuk alışan Rachel, Monica’yla birlikte yaşamaya başlar.

Dizinin en ilgi çekici bölümleri “throwback”lerdir. Bu bölümlerde karakterlerin geçmişte birbirleriyle olan bağlarını görürüz. Karakterler, ilerleyen zamanlarda arkadaşlıklarını ve ilişkilerini güçlendirirken kendi gelişimlerini de tamamlarlar.

“Friends,” televizyon tarihinin en sevilen dizilerindendir. Dünya çapında geniş bir izleyici kitlesine hitap etmiş ve birçok uluslararası ödül kazanmıştır.


2-Brooklyn Nine-Nine

Dan Goor ve Michael Schur tarafından yaratılan bu dizinin merkezi, New York’un Brooklyn bölgesindeki bir polis karakoludur. Dizideki her karakter birbirinden farklı ve ilginçtir. Ana karakter Jake Peralta (Andy Samberg), genç ve yetenekli bir dedektif olmasına rağmen sorumsuzdur. Onun aksine, Amy Santiago (Melissa Fumero) disiplinli ve kuralcı bir dedektiftir. İlk bölümünden beri aralarında olan çekişme, dizinin en komik sahnelerini ortaya çıkarır. Amy, karakolun başına gelen yeni başkomiser Raymond Holt (Andre Braugher) ‘ın gözüne girmek için uğraşırken, Jake’in sorumsuzluğu Holt’un gözüne daha çok batar. Zamanla, ikisinin arasındaki ilişki daha çok derinleşir ve ortaya bir baba-oğul ilişkisi çıkar.

Cadılar Bayramı (Halloween) bölümleri, her sezonun sevilen özel bölümlerindendir. Dizinin her sezonunda bulunan bu bölümlerde, bir nesne belirlenir ve herkes onu çalmaya çalışır. Bu bölümler, Jake ve Holt’un arasındaki bir yarışmayla başlayıp, bütün ekibin yer aldığı bir rekabete dönüşür.

Dizi, sadece bir komedi dizisi olmasının ötesinde, toplumsal sorunlara da dikkat çeken bir yapımdır. Başkomiser Raymond Holt’un siyahi ve LGBTQ+ bireyi olmasından kaynaklı yaşadığı zorluklar sık sık dillendirilir. Dizi, aynı zamanda cinsiyet eşitsizliği ve stres yönetimi gibi psikolojik noktalara da değinmektedir.


3- Superstore

"Superstore" başrollerinde Amy Sosa (America Ferrera) ve Jonah Simms (Ben Feldman) bulunan, Cloud 9 adlı büyük bir perakende mağazasında geçen olayları konu alır. 

Çalışanların günlük yaşamlarını, işyerindeki ilişkilerini ve çeşitli müşteri etkileşimlerini mizahi şekilde ele alır. Dizi, işçi hakları, sendikalaşma ve göçmenlik gibi konuları işler. 

Dizi, izleyenler tarafından çokça sevilmiş; komik diyalogları, karakter gelişimi ve sosyal yorumları ile övgü almıştır.


4- 2 Broke Girls

New York’un Brooklyn bölgesinde geçen dizi, iki kadının, Max Black ve Caroline Channing’in, hayatlarını anlatır. Farklı geçmişlerden gelen bu kadınlar, bir restoranda garson olarak çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışırken, kendi işlerini kurma hayallerini kurarlar.

Max ve Caroline, cupcake işini kurmak için para biriktirmeye karar verirler. Her bölümde bu amaç için farklı yollar denerler. Bu süreçte karşılarına çıkan engellerle birlikte mücadele ederken dostlukları pekişir.


5- Everybody Hates Chris

Dizi, komedyen Chris Rock’un çocukluk anılarına dayanan bir yapımdır ve 1980’lerin Brooklyn’inde geçer. O dönemin sosyo-ekonomik ve kültürel yapısını mizahi bir şekilde ele alır. Chris’in, beyazların çoğunlukta olduğu okulda yaşadığı zorlukları, toplumun farklı kesiminden insanlarla olan etkileşimleri ve büyüme sürecindeki deneyimleri konu alır.


Dizide Chris Rock, anlatıcıdır. Bu şekilde, Chris’in yaşadıklarındaki tepkileri daha iyi anlaşılır. Seslendirmesi, dizinin mizahında önemli bir yer tutar.