Yeni Başlayanlar İçin 5 Japon Dizisi

İlginizi çekebilecek 5 Japon dizisine bir göz atın!

There is A Reason For The Love I'm Wearing

Modayı seven ve instagram'da bir anlamda influencer olan Mashiba Kurumi, el Arco Iris isimli bir iç tasarım şirketinde reklamcılık bölümünde çalışmaktadır. Çalıştığı şirketin başkanı Hayama Shogo'ya karşı hayranlık ve gizli bir aşk beslemektedir.

Ancak bir gün kira sözleşmesini yenilemeyi unutması üzerine evinden atılır ve kalacak bir yere ihtiyacı olur. Çaresiz kalan Mashiba, dört kişiyle pansiyon usulü bir evde kalmaya başlar. Bu evde ise daha önce şans eseri otobüste kucağına düştüğü ve kendisinin aksine belki de aşırı derecede minimal bir hayat süren Fujima Shun ile karşılaşacaktır.

Bu dizi, genel olarak iç tasarım ve iki zıt karakterin birbirilerine nasıl çekildiklerini konu almasının yanı sıra şaşırtıcı şekilde bolca da Türkiye reklamı içeriyor. Dizinin özetinde de adı geçen başkan Hayama Shogo sık sık Türkiye'ye geliyor hatta yerli halı ve kilimcilerle işbirlikleri yapıyor. Dizide aynı zamanda Türkiye'nin Asya ve Avrupa'yı bağlayan bir köprü olduğu vurgusu da var. Bu yapımla birlikte Türk-Japon ilişkilerinin sıcaklığını da bir kez daha görmüş oluyoruz.

Silent

Lisedeyken sınıf arkadaşı Sou Sakura'ya aşık olan Tsumugi Aoba müziğe karşı çok ilgilidir. İkisinin de müziğe olan ortak sevgileri sayesinde samimiyetleri artar ve akabinde çıkmaya başlarlar. Ancak mezun olduktan sonra Sou, hiçbir açıklama yapmadan Tsumugi'den ayrılır ve sırra kadem basar. Olayın üzerinden sekiz sene geçmiştir. Bir gün Aoba yolda Sou'yu görür ve onunla konuşmak ister. Ancak daha sonra öğrenecektir ki Sou işitme duyusunu yitirmiştir.

Yayınlandığı dönemde özellikle Kore dizisi izleyicilerinin yoğun ilgisine mazhar olmuş olan Silent, Japonların belki de en iyi olduğu dram alanında izlenmeye değer bir dizi olma özelliği taşıyor. Entrikaların olmadığı, aksine hem arkadaşlık hem aile hem de seven insanların birbirlerine olan bağlarını ve işitme duyusunu kaybetmiş bir insanın yaşadığı zorluklar karşısında neler yaşadığını ustaca ele alan bu dizinin muhakkak listenizde yer alması gerektiğini düşünüyorum!

Thus Spoke Kishibe Rohan

Toplamda üç sezon ve bir devam filminden oluşan Kishibe Rohan serisi, Japon televizyonlarına animeden uyarlanarak gelmiş olan yapımlardan biri olma özelliğini taşıyor. Her sezonu üç bölümden oluşan dizide Kishibe Rohan'ın kelimenin gerçek manasıyla karşısındakileri kitap gibi okuduğuna şahit olduğumuz bölümleri izleme fırsatımız oluyor.

Dizinin başrollerinde ünlü ve sektörün yetenekli oyuncularından Isssei Takahasi ve bu yapımla tanışarak hayatını birleştirdiği kadın oyuncu Marie Iitoyo yer alıyor. Eğer animesi ve mangası size keyif verdiyse bu yapımı da muhakkak çok seveceksiniz!

Don't Call It A Mystery

Totono-kun kıvırcık saçlarıyla başı dertte, üniversitede psikoloji okuyan ve köriyi çok seven bir öğrencidir. Bir gün evinin yakınlarında bir cinayet vuku bulur ve şüpheli bulunması sebebiyle apar topar emniyet merkezine götürülür. Emniyete götürüldüğünde ölen kişinin üniversiteden sınıf arkadaşını öğrenen Totono-kun, değişik gözlem ve teori üretme becereleriyle hem dedektifleri hem de olayı analiz ederek cinayetteki ipuçlarını yakalamaya başlar.

Başrolünde Japon sinema ve dizi sektörü sevenlerinin çok yakından tanıdığı Masaki Suda'nın yer aldığı yapım, dedektiflik olaylarını sevenler için bire bir! Dizide insan psikolojisinin derinlemesine çözümlemesi ve hayatın içinden birçok ayrıntıyı izlerken diğer yandan Masaki Suda'nın muazzam oyunculuğuna bir kez daha hayran kalıyorsunuz. Sadece Masaki Suda değil; kadroda ayrıca Matsuna Onoye II, Michitaka Tsuitusi, Yutaka Mishita gibi isimler de yer alıyor.

Love You As The World Ends

Mamiya Hibiki ve Ogasawara Hibiki liseden beri çıkan bir çifttir. Hibiki bir tamirci olarak çalışmaktadır. Kurumi ise doktordur. Hibiki'nin Kurumi'ye evlilik teklif edeceği gün Hibiki bir tünelde mahsur kalır. Günler sonra tünelden çıkmayı başaran Hibiki, bambaşka bir dünya ile karşılaşır. Etrafta kimse yoktur, her yer kan içindedir ve arabalar birbirine girmiş hâldedir. Hibiki, sevgilisi Kurumi'ye ulaşmaya çalışırken bir yandan da olan biteni anlamaya çalışmaktadır.

Filmin afişine baktığımızda pek öyle durmasa da dizi aslında zombi istilasını anlatıyor. Dünyanın her yerinde ilgiyle izlenen konulardan biri olan zombi istilası bu kez de başarılı bir Japon yapımı olarak karşımıza çıkıyor. Dizide zombi değil golem diye anılsa da, izlediğinizde sizi The Walking Dead, Nation Z, Train to Busan gibi yapımlara götürüyor. Dizi beş sezondan oluşuyor ve sezon sonlarında birer özel bölümü bulunuyor. Başrollerinde genç yıldızlardan Takeuchi Ryoma ve Nakajo Ayami'nin bulunduğu Love You As The World Ends, zombi yapımı sevenler için muhakkak izlenmesi gereken yapımlar arasında!