Yeni Başlayanlar İçin En İyi 5 Anime

Yeni başlayanlar için en iyi animelerden bazılarını sizler için seçtim. İyi okumalar!


Her yıl tüm dünyada üretilen ve yayınlanan çok sayıda animasyon var. Burada Japonya kökenli, Japonca bir terim olan ve özellikle Japonya'da yapılan animasyonlar anlamına gelen animeleri inceleyeceğiz.

İlk Japon animasyonunun 1917'de yapılıp piyasaya sürüldüğü söyleniyor. Japonya'daki en eski ünlü animeden bahsetmişken Astro Boy (diğer adıyla Mighty Atom), televizyonda yayınlanan ilk dizi olarak 1963'te gösterime girdi. Her yıl yüzlerce yeni anime ekranlara geliyor ve sayısı her geçen yıl artıyor.


1. One Punch Man

Özellikle anime hayranları arasında en popüler animelerden biri olan One Punch Man , animeye yeni başlayanlar için mükemmeldir. Aksiyon ve komedi animesi, 2009'dan itibaren yayınlanmaya başlayan ve 20'den fazla ciltle serileştirilen mangaya dayanmaktadır.

Asla havalı görünmeyen ama tek bir yumrukla herhangi bir düşmanı yenebilen Saitama adlı ana karakter süper kahramandır. Canavarlar ve kötüler ne kadar güçlü olursa olsun, onları tek yumrukla yener. Komik olan, gücü sadece çok çalışarak elde etmesi.

One Punch Man'de sadece Saitama değil, öğrencisi Genos ve uzman dövüş sanatçısı Bang dahil olmak üzere diğer havalı ve benzersiz karakterler yer alıyor. Amerikan süper kahramanının özü ile Japon komedisinin karışımının tadını çıkarın.

2. Naruto

Ninja temalı ünlü anime Naruto , dünya çapında tüm zamanların en iyi animelerinden biri ve yeni başlayanlar için en iyisi olarak görülüyor. Naruto aslen 1999'da yayınlanan ve 2014'te 72. ciltle tamamlanan bir manga olarak yapılmıştır.

3. Death Note

Gezegendeki herhangi birini sadece adını bir deftere yazarak öldürme gücünüz olsaydı ne yapardınız? Bu anime, fanteziyi gerçek dünyayla karıştırıyor, harika bir gerilim animesi, size iki olağanüstü zekayı tanıtıyor. Bu anime tek solukta bitirmek isteyeceğiniz en iyi psikolojik animasyonlardan biridir. Death Note kesinlikle yeni başlayanlar için harika bir anime.

4. Fruits Basket

Fruits Basket büyüleyici karakterlerle, tatlı hikayelerle doludur ve animasyon çok güzeldir. Akşam saatlerinde içinizi ısıtacak ve sizi gülümsetecek bir şeyler arıyorsanız bu anime tam size göre.

Liseli bir kız olan Thoru, çadırını bir heyelanın altında gömülü bulur ve okul arkadaşları Yuki ve erkek kardeşleri ona yardım etmekten mutluluk duyarlar. Onlarla yaşamaya başlayan Throu ailenin sırlarını öğrenip saklamaya başlar. İyi kalpli Thoru, yolculuğuna devam ederken kendini ailenin diğer üyeleri ile yüz yüze bulur. Aralarında yaşadığı Soma ailesinin içinde bulunduğu lanetin ne olduğunu bulmaya çalışır.

5. Nana

Nana Osaki, Tokyo'da kariyerine başlamak isteyen bağımsız bir punk şarkıcısı. Nana Komatsu, aşkı aramaktadır. Bir trende tesadüfen birisiyle tanışırlar ve sonunda birlikte yaşamaya başlarlar, çılgınca farklı kişiliklerine rağmen yakın arkadaş olurlar. Bu bir aşk hikayesidir ve büyük bir şehirde yaşamı da anlatır, ama en önemlisi, iki kadının arkadaşlığının hikayesidir.