YENİ DÜNYA KAPIDA! Dizi Önerisi:Marvel'dan "SECRET INVASION"

DÜNYA ALARM VERİYOR! Şimdi kime güveneceksiniz?

"Bilgiye güvenilmeyen bir Dünya hayal edin!"

Hayal etmesi çok zor değil, değil mi?


Evet,tekrardan hepinize merhaba dostlar!

Daha 3 hafta önce ilk bölümü ile yayımlanan Marvel stüdyodan çıkmış bu yeni bilimkurgu serisini sizlerle hemen incelemek üzere masamın başına oturdum.

Öncelikle Marvel sevenler ve izleyenler bilir ki, yaratılmış olan hikayeler çizgi romanlardan uyarlanmış ve günümüz epik filmlerinin halini almıştır. Bu hikayelerde birbirinden farklı karakterler vardır ve bu karakterlerin her birinin bir hikayesi aynı zamanda da o hikaye ile bütünleşen,onu özel kılan bir gücü vardır. Mekan, genellikle Dünya ve farklı galaksiler arasında kurgulanır.
Uzun bir süredir, Marvel, AVENGERS ekibi olarak bildiğimiz yarattığı birçok kahramana ait ya da ekibi konu alan çok sayıda film üretti.
Şimdi ise bana göre, daha farklı bir şeyler aramakta.

İşte bu noktada da içeriğimizin konusu olan Secret Invasion dizisi gündeme geliyor.

Dizi temelde bir çeşit uzaylı ırkı olan -dizideki adıyla- Skrull'lar ile insanlar arasındaki güç savaşını,Dünyayı ele geçirme savaşını konu alıyor. Burada bizim dikkatimizi çekmesi gereken nokta ise, biliyorsunuz ki yabancı filmler ve diziler bizim için çok önemli ip uçları barındırmakta. Çünkü günümüz dünyasının birçok sorununun üretim noktalarından biri olan ABD, yaptığı filmleri ile insanları bu tarz konulara ilk olarak aşina hale getirerek işe başlıyor. Bu aşinalığı ise insanlara en iyi aşılayabileceği sektör de tabi ki de eğlence/film sektörü.

Reptilyanların varlığı hakkındaki basına/sosyal medyaya yansıyan söylentiler artık oldukça ön planda ve gün geçtikçe insanların daha da dikkatini çekmekte. Reptilyan adıyla kastettiğimiz "uzaylı" türü, masum -normal- insanların görünüşlerine sahip olarak sanki başka bir vücuda aitlermiş gibi davranıp,insanların arasına karışabiliyor ve dışarıdan sıradan birinin ikisi arasındaki farkı ayırt etmesi hemen hemen imkansız!

Başı sonu belli olmayan bu uçsuz bucaksız evrende başka canlıların da başka yerlerde var olduğunu kabul etsek bile bu konunun gerçekliği ve ciddiyeti arttıkça insan ırkını tedirgin etmekte.


Bu anlamda ilgilenenler için günümüzün baya popüler (olacak) olan konularından biri olduğunu düşünüyorum.


Dizinin kadrosunu da anmadan geçmeyelim. Çünkü birbirinden başarılı oyuncular,burada yine başarılarını sergilemeye devam ediyorlar.

9 yıl süren unutulmayan hatta sevenlerinin tekrar tekrar açıp izlediği dizi How I Met Your Mother'ın Robin'i,Cobie Smulders -kendisini ayrıca Avangers'tan da hatırlayanlarınız olacaktır- Agent Maria Hill rolünde

The Crown'ın 4.sezon Kraliçe rolünde kendini sevdiren Olivia Colman, Sonya Falsworth

Ödüllere doyamayan muhteşem dizilerden biri olan Game Of Thrones'un yıldızı Emilia Clarke, G'iah rolünde

Kendisini bana Marvel filmleri ile tanıtmış olan Samuel L. Jackson ise başrollerden biri olan Nick Fury rolü ile

ve daha niceleri....


Bu bilgiler ışığında diziyi incelemeye devam edecek olursak, tam olarak yukarıda anlatmış olduğum reptilyan hikayesinin sadece ismi Skrull olarak değiştirilerek karşımıza çıktığını görüyoruz.

İnsanlar ve reptilyanlar.

Yani dizideki adıyla Skrull.

Burada bir güç savaşı hikayesi izliyoruz.Galaksinin dört bir yanına dağılmış olan Skrullar yeni bir ev arayışı içine giriyor. İçlerinden bazıları Dünyaya gelmek, burayı evi olarak benimsemek, insanlarla dost olabilmek istiyor. Fakat bazı insanlar böyle bir değişimi istemiyor ama bazıları ise, insanlarla Skrullar’ın birbirine yardım edebileceğine inanıyor.Bu sebeple Dünya’nın içinde bulunduğu tehdite karşı kendilerine yardım etmeleri için onların yanında yer alıyor. Yani bu iki tür birbirine destek olup, aynı evi paylaşıp Dünyaya karşı olan tüm tehdit ve tehlikeleri birlikte ortadan kaldırabileceklerine inanıyor.

Ama sanıyorum ki bu grup kendi arasında bir çatışma yaşıyor ve içlerinden biri sebebiyle ortalık karışıyor.

“Siz sözünüzü tutarsanız,ben de sözümü tutarım.”

Geçmişte söylenmiş sözler,verilmiş vaatler her şeyi yavaş yavaş ortaya çıkaracak.

Ancak bunu ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

İşte bu sebeple gücü ele geçirmeye çalışan Skrullar, binbir çeşit insan kılığına girerek insan gibi davranıyor,aralarına karışıyor ve maalesef onların reptilyan olduğunu ancak ölünce anlayabiliyorsunuz. Çünkü üstlerindeki deri değişiyor,yeşil bir hâl alıyor.

“Kendimize ev ararken,bulduğumuz tek şey şiddet oldu.

Ve nefret oldu.”


Özetle,

Bu tarz filmler çoğunlukla mesaj verme amacıyla yaratıldığı için günümüzün içinde bulunduğu durumları farklı bir perspektiften önümüze sunuyor.

“Ya güvendiğimiz kişiler aslında güvenilir değilse?”


Her yeni bölüm çarşamba günleri Disney+'ta!

İzleyenler,

ve izleyecek olanlar,

Çarşamba gününü sabırsızlıkla bekliyor olacaksınız!


Marvel’ın yeni serisi.

Bakalım Avangers bu savaşa dahil olacak mı?

Eğer olacaksa müthiş bir dizi/film bizi bekliyor olacak!

Dünya alarm veriyor!